Google oplever 15 procent forhøjet hastighed med HTTP-kneb

16. juni 2011 kl. 11:075
Nu bruger Google SPDY-protokollen i 99 procent af alle SSL-forbindelser til deres services. Android-mobiler bliver også udstyret med den hurtige browser-protokol.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google bruger nu den http-boostende protokol SPDY til at accelerere næsten alt SSL web trafik mellem Chrome browsere og Googles mange web services.

SPDY, som udtales ‘speedy’, er en TCP-baseret protokol udviklet af Google som led i Chromium open source-projektet. SPDY har til formål at supplere, men ikke erstatte http.

Ifølge Mike Belshe, der er udvikler på Google's Chrome-team, giver protokollen en 15 procent højere hastighed i gennemsnit.

»Vi har ikke nogen services, der ikke performer bedre med SPDY end uden,« udtaler han på O'Reilly Velocity-konferencen ifølge The Register.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oprindelig gjorde SPDY indtog i Chrome 6 og var kun sat til at køre for en lille procentdel af SSL-forbindelser til Google services. Men nu bruger Google altså protokollen i 99 procent af alle forbindelserne. Den sidste procent er en nødvendig kontrolgruppe, udtaler Mike Belshe, fordi det er den eneste måde, hvorpå man kan måle de to protokoller mod hinanden og derved se forskellen på de 15 procent.

Google bekræfter ligeledes, at SPDY nu inkorporeres i Androids indbyggede browser og siger, at Mozilla er interesserede i at bruge protokollen.

Google tilbyder også en offentlig SPDY proxy, og der er nu også SPDY servere, som er skrevet i C++, Python, Go, Ruby, og node.js. Projektet er open source.

Læse mere om de tekniske detaljer ved SPDY protokollen på The Register.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
5
17. juni 2011 kl. 08:23
Øhm...

Jeg tror at mange vil kunne opleve et speedup på deres hjemmesider hvis de tændte for brugte SSL Compression, som svjv er understøttet af alle browsere og mange webservere.

4
16. juni 2011 kl. 14:15
Re: Det er bare googlenet ikke internet

Praktisk erfaring fra Google Chrome er et nødvendigt første skridt for at få et 15% speedup for alle browsere. Næste skridt hedder en uafhængig implementation (gerne i Mozilla og Apache-regi) og så kan vi begynde at skrive en standard track-RFC.

Men Google har taget det første nødvendige skridt. Overlad for guds skyld ikke den slags til kommiteer.

3
16. juni 2011 kl. 14:14
Re: Det er bare googlenet ikke internet

Du glemmer at læse at også Mozilla overvejer at implementere det og at der allerede findes open source webservere derude som understøtter SPDY. Dermed er det ikke kun Googles, men allemandseje.

Mine projekter som bliver skrevet i node.js har ganske automatisk SPDY-understøttelse, simpelthen fordi det er så let som at loade et plugin.

2
16. juni 2011 kl. 13:44
Det er bare googlenet ikke internet

Desuden så må 15% hastinghedsforøgelse men kun med ens egen klient godt nok betegnes som weak tea...

Samtidigt med at det smager en lille smule af det internet explorer helvede som er på vej til at være overstået... selv om der stadig er nogen webtjenester der ikke kan lave vertikal tekst i andet end IE6 (de mildt sagt forældede sites virker heller ikke ordentligt i IE 9 så måske er de bare ret dårligt konstruerede).

1
16. juni 2011 kl. 13:09
Liiige til grænsen

Interesant hvon' Google hele tiden går liiige til grænsen imellem pragmatiske løsninger og deciderede hacks (SPDY, SSL False Start, GWT...)