Windows 8 får indbygget hypervisor til desktop-virtualisering

23. juni 2011 kl. 11:211
Windows 8 får indbygget hypervisor til desktop-virtualisering
Illustration: Microsoft .
Den næste Windows ser ud til at få en indbygget hypervisor, som kan bruges til at understøtte ældre applikationer eller til virtuelle desktoppe.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er endnu tre måneder til Microsoft efter al sandsynlighed vil frigive den første officielle testversion af Windows 8, men der siver hele tiden nyt fra den lukkede test af styresystemet.

Microsoft har foreløbig officielt afsløret, at der kommer en version af Windows 8, som kan afvikles på ARM-baserede system-on-chip. Det betyder, at Windows 8 kan køre på endnu mindre tavle-pc'er, end det er muligt med Windows 7.

Samtidig har Microsoft vist, at Windows 8 får en brugerflade, der benytter det samme design som Windows Phone 7. Men betyder det, at Windows Phone 7 bliver erstattet af Windows 8?

Den tanke er nærliggende, fordi Windows 8 til ARM-processorer formentligt også vil kunne afvikles på de mobiltelefoner, som vil være på markedet, når Windows 8 officielt bliver frigivet. Og der er faktisk noget, der kan tyde på, at kernen fra Windows 8 kan blive kernen i Windows Phone i fremtiden i stedet for den nuværende, som er baseret på Windows CE 6.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bloggeren Thomas Hounsell har kigget nærmere på nogle bestemte kodelinjer i en af de lækkede testudgaver af Windows 8 og opdaget et sæt af metoder til håndtering af sms-beskeder. Det kan betyde, at Windows 8 skal bruges til mobiltelefoner, men det kan også betyde, at tavle-pc'er med Windows 8 skal kunne modtage sms-beskeder.

Mere konkret ser det ud til, at Windows 8 får en indbygget hypervisor. Det skriver ZDNets Mary-Jo Foley. En indbygget hypervisor vil dels kunne gøre det lettere at bruge Windows 8 sammen med desktop-virtualisering, men det vil også give mulighed for at understøtte ældre programmer, som ikke er kompatible med det nye styresystem.

Microsoft har allerede tilbudt noget tilsvarende til Windows 7 baseret på selskabets virtualiseringsteknologi, men det ser altså ud til, at det bliver en fast del af Windows 8.

For systemadministratorerne ser der også ud til at komme et par væsentlige nyheder i Windows 8. Ifølge Winrumors.com vil Powershell 3.0 være inkluderet i styresystemet. Samtidig kommer et nyt pakkesystem til udrulning af software og opdateringer, AppX, som er baseret på den teknologi Microsoft også benytter i Silverlight. Udrulning via AppX vil i Windows 8 ske via Powershell med et nyt sæt kommandoer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft ventes at frigive et såkaldt teknisk preview til udviklere i september, som formentligt vil blive efterfulgt af en decideret betaversion i oktober eller november, sådan som det var tilfældet med Windows 7. Microsoft har ikke officielt bekræftet en lanceringsdato for Windows 8, men flere chefer i selskabet har antydet en lancering i efteråret 2012.

Det mest kontroversielle i Windows 8 ser ud til at være den nye brugergrænseflade, hvor det klassiske skrivebord og login-skærm er erstattet af Metro-designet, som bedst kendes fra Windows Phone 7. Microsofts demonstration af brugerfladen viste dog også, at man vil kunne skifte til almindelig skrivebordsvisning, når man skal arbejde med applikationer, som ikke er udviklet specifikt til den nye brugergrænseflade.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
1
23. juni 2011 kl. 13:24
Så er vi igen i gang ...

Så er vi igen i gang med hvad den næste Windows vil kunne. Microsoft har altid været gode til at love, men det med at levere faktisk varen ...