Microsoft forbedrer bederum til de ansatte: Nu uden indretning

6. juli 2011 kl. 15:283
Frynseføljetonen: Et ”multi-faith room” er blot et af de mange tilbud til de ansatte hos Microsoft Development Center Copenhagen. Jo mere spartansk indrettet, desto bedre.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et lille, nøgent rum på ikke meget mere end 6 kvadratmeter. Som oven i købet ligger gemt væk i kælderen. Det er Microsofts tilbud til medarbejdere, der gerne vil have et uforstyrret sted at praktisere deres tro.

»Vi havde oprindelig indrettet et lækkert, lyst rum. Men det blev ikke brugt. Og da vi undersøgte hvorfor, viste det sig, at det bare ikke var det, folk ville have, da det ikke indbød til fordybelse,« forklarer Linda Wendelboe, der er PR manager i Microsofts udviklingscenter i Vedbæk nord for København.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det viste sig, at medarbejdernes tro var et så privat anliggende, at de ydmyge rammer i kælderen passede bedre til behovet. Så sådan blev det.

Et bedetæppe ligger skråt på gulvet. En stor sort pil på et lamineret A4-ark angiver retningen til Mekka. Ellers er en lav reol med et par badetøfler de eneste øvrige genstande i rummet. Så selv om skiltet foran døren siger ”Multi-faith room”, er lokalet nok mest af alt henvendt til muslimer.

Trosretninger er der ellers nok af. Microsoft Development Center Copenhagen har flere end 40 nationaliteter repræsenteret i den 600 mand store medarbejderskare, og derfor er der også et væld af religioner samlet på lokationen.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
3
7. juli 2011 kl. 14:50
Neutralt? - Eller omvendt..

De kunne da sagtens have valgt at lægge et alm. gråt gulvtæppe på derinde, hvis det skal forestille at være neutralt.

Omvendt kunne de inspirere til at alle religioner blev fremvist, ved at have en bog om hver stående i reolen. 1 koran, 1 bibel, 1 med nordiske eddavers, 1 om cthulhu, 1 om flying spaghetti monster, osv osv...

1
7. juli 2011 kl. 10:50
Er det ved at være

agurketid?