Sikkerhedstjeneste: Nu kommer malwaren ind med forbrugerelektronikken

12. juli 2011 kl. 14:502
Den amerikanske sikkerhedstjeneste Homeland Security advarer om, at der er fundet malware i helt almindelig forbrugerelektronik og software.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fremmede magter har placeret malware i almindelig forbrugerelektronik eller software. Det advarer den amerikanske sikkerhedstjeneste Department of Homeland Security (DHS) om efter en høring i Kongressen.

Ved høringen blev Greg Schaffer fra DHS spurgt, om han var bekendt med den type skjult malware og bekræftede, at det havde været kendt af både DHS og Det Hvide Hus i nogen tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Fastcampanys dækning af høringen går spekulationerne på, at det er lykkedes fremmede magter at bryde ind i forsyningskæderne og benytte sårbarheder i systemet til at få plantet den skadelige kode. Problemernes omfang understreges af, at standardkomponenter i stigende omfang anvendes i eksempelvis fremstillingen af militære systemer, og det ofte kan være svært at få præcist at vide, hvor de enkelte komponentdele stammer fra, da der findes underleverandører til elektronik- og softwareindustrien kloden rundt. Eksempelvis spekuleres der i, at almindelige USB-nøgler kan være massivt inficeret af malware.

Umiddelbart er det dog først og fremmest i kopiprodukter, at der er opdaget malware, men ifølge Fastcompany er der efterfølgende også fundet eksempler på malware i produkter, der er kommet ind i USA ad officielle kanaler.

Et muligt scenarie er en netforbundet fladskærm, som er inficeret et sted i produktionslinjen, der omfatter mange forskellige underleverandører. Først på nettet kan eventuel malware sprede sig, og som det var eksemplet med den såkaldte Stuxnet-orm, kan den pågældende malware være designet til at ramme helt specifikke - eventuelt militære - mål, og ligge uforstyrret hen resten af tiden.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
2
13. juli 2011 kl. 08:19
Ikke underligt

Når der sidder en lille computer i næsten alt så kan der installeres malware i det. I øvrigt burde USA være klar over det, de har selv været først med ideen for mange år siden... noget med nogle canadiske olie- eller gaspumper til USSR. Det surt når nogen stjæler ideerne fra en, man skulle måske have taget PATENT på det: "Koncept for installation af spionage- og sabotagesoftware i kommercielt udstyr".

1
12. juli 2011 kl. 20:56
Fremmede magter?

Det er vist en eufemisme for Kina.