Cowboytricks løser mangel på tavle-apps til Android

12. juli 2011 kl. 13:043
Android-apps til tavle-pc'er er en mangelvare. Men med den næste opdatering af Android-styresystemet giver Google udviklerne bedre mulighed for at opskalere eksisterede telefon-apps.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google kan lige nu ikke gøre så meget ved, at de til trods for tavle-pc’ernes stærke fremmarch kun står med nogle få hundrede applikationer, der er direkte optimeret til Android-tavlerne. Og at deres konkurrent, Apples iPad, til sammenligning for nylig oversteget mere end 100.000 dedikerede tavle-apps.

Men selv om der ikke er så mange tavle-optimerede applikationer, mener Google, at man sagtens kan bruge telefon-applikationer på tavlerne.

»Android tablets bliver mere populære, og vi kan med glæde pointere at størstedelen af applikationer udmærket tilpasser sig den større skærm,« udtaler Scott Main på Android Developers.

Google har dog taget konsekvensen af det manglende antal tavle-optimerede applikationer og vil i næste opdatering af Honeycomb fokusere på at gøre de mange smartphone-apps pænere på Android-tavlerne ved hjælp af nye opskaleringsmuligheder. Det skriver All Things Digital.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»For at undgå at de få apps, der ikke tilpasser sig skærmen godt nok ikke frustrerer brugerne med mærkeligt-udseende apps på deres tablets, så vil en nært forestående udgivelse af Honeycomb introducere en ny skærm-kompatibilitetstilstand, som vil gøre disse apps mere anvendelige på tablets,« udtaler Scott Main.

Der bliver tale om to nye muligheder for at opskalere telefon-applikationer, der ellers ikke er optimeret til at blive vist på de større skærme på en tavle-pc. Der vil enten være mulighed for at strække applikationen til at fylde hele skærmen eller for at zoome omkring 200 procent ind på applikationen ved hjælp af den ny skærm-kompabilitetstilstand.

Men selv om Google forsøger at adressere et relevant problem, som de i ikke selv kan gøre så meget ved på kort sigt, så ændrer det ifølge All Things Digital dog ikke på, at tavle-optimere applikationer langt er at foretrække frem for opskalerede telefon-apps.

Det er endnu uvist hvornår den nye opdatering af Honeycomb rammer markedet.

Læs mere om de nye opskaleringsmuligheder på Android Developers.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
3
13. juli 2011 kl. 21:43
Re: Kendes allerede fra iOS

Det kan muligvis fungerer bedre på en android tavle end på iOS, da layoutet på android modsat iOS ikke er pixel baseret, men er layout-baseret, der som html er fleksibel for forskellige skærmstørrelser.

Men en ordenlig udnyttelse af android/ipad fåes kun ved specifik tilpasning, og ikke blot opskalering.

2
13. juli 2011 kl. 19:06
Kendes allerede fra iOS

Metoden kendes jo allerede fra iOS, hvor en iPhone-applikation på iPad kan skaleres op så en pixel fylder fire pixler, to vertikalt og to horisontalt.

Resultatet ser naturligvis gyseligt ud, og skal kun bruges i nødstilfælde, som i Gyldendals Røde Ordbøger der kun for den største af da-en-da ordbøgerne er kommet i en iPad version. Resten, altså da-ty-da, da-fr-ap, da-sp-da og da-sv-da, samt de mindre da-en-da ordbøger, kører kun som iPhone-applikationer, og endda uden understøtelse af Retina-skærmen.

Jeg har svært ved at se hvorfor det skulle fungere bedre på en Android-tavle.

I dag har Apples AppStore i øvrigt 100.000 applikationer der er optimeret til iPad. Enten som en dedikeret iPad-applikation, eller som en universel app, der kører på begge skærmstørrelser.

1
12. juli 2011 kl. 14:51
Præcisering

"Stretch to fill screen" er den eksisterende mode der findes i Honeycomb til at lade en aktivitets elementer flyde ud og bruge al pladsen, så det eneste reelle nye mode i 3.2 er "Zoom to fit screen".

Problemet er at en del applikationer ikke er testet med "Stretch to fill screen", hvorfor det kan se uheldigt ud hvis udvikleren ikke har tænkt dette ind.

Det nye mode tilbyder at gøre det på samme måde som det fungerer på i iOS, altså 2x opskalering (zoom) af bitmappet i framebufferen, i tilfælde af "Stretch to fill screen" ikke fungerer korrekt. Sidstnævnte vil være default, med mindre man har markeret i sit manifest at ens applikation er i stand til at fungere via Android's "Stretch to fill screen".