Matematik-aflevering i LaTeX

Tags:    linux

Hej.
Jeg er ny i LaTeX og tøver stadig på om det nu er klogt at lave min næste matematik aflevering i det. Min største tøven er at jeg tvivler på at jeg kan få sat det ordenligt op.

Jeg kunne derfor rigtig godt tænke mig at se hvordan andre LaTeX brugere sætter deres matematik afleveringer op i LaTeX. Vil også rigtig gerne se jeres .tex fil, så jeg kan lære lidt af det.

På forhånd tak7 svar postet i denne tråd vises herunder
2 indlæg har modtaget i alt 2 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Sådan her ser min template ud:
http://decko.kilu.de/stuff/template.tex

Og den seneste matematik-aflevering:
http://decko.kilu.de/hjemmeopgaver5_jonas.tex

http://decko.kilu.de/hjemmeopgaver5_jonas.pdf

LaTeX fungerer nu fint i Windows, så det er ikke et specifikt Linux-spørgsmål :PIndlæg senest redigeret d. 08.11.2007 10:23 af Bruger #3275
Halløj

En af mine opgaver der gør lidt mere brug af forskellige features end Jonas eksempel.. Håber det kan bruges

http://files.advancedweb.dk/math-tex/

Der ligger også gp (Gnuplot-save's - .gp-filerne)Mange tak Jonas ;)
Tja, syntes nu det stadig høre under Linux/unix da det tros alt er en del af open-source/linux bevægelsen. Men så sandt. Køre også selv MikTeX 2.6 på min Windows partition.

Din matematik aflevering er ganske vist meget enkelt opbygget og du tager ikke særlig meget brug af mange layout-teknikker såsom sidehovede, og \\begin{align}

Men tussind tak for den. Er det i orden mig dig at lade mig inspirerer lidt af dig, i mine kommende matematik afleveringer - også kode-mæssigt?Hvis du arbejder under Linux, vil jeg anbefale at du tager et kig på programmet TeXmacs - det er en "What You See Is What You Want" editor, udviklet med netop matematik i tankerne. Har selv brugt det til en del afleveringer, da det ikke er så omfattende at arbejde i, som LaTeX er. Personligt betragter jeg LaTeX som værende valget, når størrere opgaver skal produceres, mens mindre opgaver klares ganske let i TeXmacs.Ja, jeg burde bruge align, men har ikke lige taget mig sammen til at gøre det :P. Og ja du må selvfølgelig godt lade dig inspirere af det ;).The-Freak: Det program må jeg lige se lidt på. Lyder interessant. Men vil sku lære LaTeX alligevel, det er sku meget sjovt, men jeg er sku ikke særlig imponeret over dens kode-mæssige logisk opbygning. Matematisk rykker den, men det giver jo også krav til layout når man laver afleveringer.Ej tak. Jeg kikker på det ;)
Lukker forum og uddeler upt