Mozilla fylder 10 år

Tags:    it-nyheder

<< < 12 > >>
Det er nu 10 år siden, open source-projektet blev skilt ud fra det nu hedengangne Netscape.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=1910



Det mozilla-logo der er i artiklen ligner mere et logo til en socialistisk bevægelse end til et open-soure projekt. Stjernen og den røde farve.



Indlæg senest redigeret d. 24.01.2008 22:04 af Bruger #5097
Man kunne vel også forestille sig at mozilla-projektet startede ud som en flok langhårede fredselskere, før det blev stort og kommercielt ;)



Jamen tillykke...

10 år, ja det er lang tid og i al den tid har jeg faktisk være ganske tilfreds med IE. Ja det lyder mærkeligt når det kommer fra mig, den store windows hader, men bortset fra at IS ikke har overholdt standarderne som de burde, har jeg aldrig haft størrer problemmer med dem, så hvorfor skifte?

Ja, det er naturligvis et irritationsmoment det med standarderne, men som webudvikler kommer man ikke uden om det, uanset om man kører med firefox eller ej.

Bevares, FF er en ganske god browser, men de har endnu ikke givet mig en grund til at skifte og de har trods alt haft ti år til det.

Men tillykke med dagen ikke desto mindre...



Først og fremmest får du ikke massevis af plugins og search-bare i Firefox, uden at løfte en finger for det, som du risikerer i Internet Explorer, medmindre du er forsigtig/fornuftig. Det synes jeg er rart. Dernæst kan Firefox tweakes til at browse 50% hurtigere. Udover det, virker Firefox på alle platforme, på hvilket område Internet Explorer ikke kan være en seriøs konkurrent for folk der benytter sig af andet end Windows. Ganske simpelt fordi den udvikles kun til Windows. Sidst men absolut ikke mindst er Firefox hundrede procent fri software, hvilket bestemt også er en feature der tiltaler mig utroligt meget.

Det eneste ved Firefox jeg ikke helt bryder mig om er, at firmaet bag ville blive nødt til at dreje nøglen om hvis Google afbrød pengestrømmen. Google finansierer utroligt meget af Mozilla Corporation, imod forskellige ydelser(blandt andet at have søgemaskinen direkte implementeret i browseren, hvilket jo unægteligt har en brandværdi for Google. Spørgsmålet er hvor længe endnu Google behøver denne branding metode, taget i betragtning at de af mange ikke længere anses som en spiller på markedet, men mere som et marked i sig selv. Man kan derfor forestille sig at denne aftale på et tidspunkt i fremtiden vil ophøre, i hvilket tilfælde jeg har svært ved at se hvor Mozilla Corp. så skulle få sine penge fra.)



Det eneste jeg sagde var at det ikke er lykkedes FF at få mig til at skifte fra IE, dermed ikke sagt at FF ikke er en ganske udemærket browser, den har bare ikke noget som jeg har brug for som IE ikke har.



jeg startede ud med at give nogle af de grunde der fik mig til at skifte. Bare fordi du ikke oplever problemer med IE, betyder det jo ikke, at der ikke er noget der er bedre.



Igen, det var lige præcis hvad jeg sagde.





Tillykke til Mozilla, de har sgu gjort det godt. Firefox er en rigtig god browser, hvis vi ser bort fra de til tider store problemer med hukommelsesforbrug, og jeg bruger den dagligt - efterhånden næsten lige så meget som IE :)

Mvh.

Kasper (TSW)



...store problemer med hukommelsesforbrug...

Det må jeg også sige har været mit eneste problem med Firefox indtil videre.

Men også herfra, tillykke til Mozilla :).



Per, du glemmer vist IE for Mac ;)

Tja, jeg blev selv ved IE6 indtil IE7 blev frigivet. Det jeg ikke kunne lide ved FF var ikke så meget browseren men den tilsyneladende ekstremt store horde af fanboys der ikke havde bedre argumenter end at bashe M$ for at tage penge for et OS. Tænk hvis man ved at bruge FF blev ligesom dem :)

Nej jeg skiftede til Opera og bruger kun IE når jeg skal browse udvikleren.dk som ser lidt fucked ud i opera, hoho :D



<< < 12 > >>
t