Hvad betyder Linux?

Tags:    linux

Modtog et nyhedsbrev fra min IT-faxservice hvor de skrev om deres nye funktioner, herunder følgende ;

Popcompanion – en skrivebords applikation der kører minimeret i baggrunden af send og modtag faxer gennem www.popfax.com API. Den er et andet vindue til den kundetilpassede Popfax.com konto og er designet til at køre på Linux, OSX og Windows.

- men hvad betyder dette helt præcist og oversat til normal sprog for ikke it-eksperter (el. ved alle hvad linuc og OSX er??) Kan se forummet her hedder linux så tænkte i her kan give mig hjælp :)
(kunne også ringe til servicen men de har kun en engelsk kundeservice og at skulle prøve at forstå det på engelsk.. næææ:)



4 svar postet i denne tråd vises herunder
2 indlæg har modtaget i alt 2 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Når du starter din computer starter Windows også, og giver dig vinduer, programmer etc. På Mac-computere følger der istedet OS X (System 10 kalder de gamle rotter det) med som operativsystem, og så er der mulighed for, på både almindelige computere og Macs, at installere et andet operativsystem istedet for det forudinstallerede.

Et af disse er Linux. Der findes også operativsystemer som fx Solaris, BSD, Minix, Syllable, ReactOS mv. der alle har forskellige fokusområder.



Linux, OSX og (den kendeste) Windows er alle tre noget der hedder styresystemer. Et styresystem er det du ser når din computer starter op. Det er med dit styresystem du ser dit skrivebord og alle de vinduer du benytter. Du bruger utvivlsomt det der hedder Windows.

Det dit IT-faxservice firma skriver til der er at programmet "Popcompanion" er et program som du kan køre på et af de tre styre systemer Linux, OSX og Windows.
Programmet fungerer sådan at det køre i baggrunden og at du derfor normalt ikke vil bemærke programmet. Programmet vil så hente og modtage fax igennem et system som dit IT-faxservice firma benytter og kan findes på www.popfax.com



Windows Linux og OSX er styresystemer.




et forsinket og "bedre sendt end aldrig" takker :)



t