Hvor skal jeg gemme database backup

Tags:    databaser

Jeg vil gerne tage backup af min wordpress blog og databasen, men er lidt i tvivl om, hvor jeg skal gemme det henne?

Det er første gang jeg skal tage back up. Håber i kan komme med nogle gode forslag.

7 svar postet i denne tråd vises herunder
2 indlæg har modtaget i alt 3 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Altså du kan altid tage manuel backup som folk nævner. phpMyAdmin kan gemme hele din database i en zip-fil. Men hvis det skal være mere seriøst, bør du nok vælge noget bedre.

Uden at have brugt metoden endnu, vil jeg udmiddelbart mene det optimaleste er at lave et mirror (dvs. en klon af din side), som du via ssh sender over på en anden server, placeret i gerne et andet hus.

Det er sådanne metode man gør men store server som skal have høj oppetid.
Da din server sandsynligvis bruger linux vil jeg bruge rsync. Den kan gøre alt dette for dig. Hvis du har ssh adgang til serveren kan du lade serveren selv gøre det, og eksempelvis lave et mirror på din desktop.
En meget kort forklaring hvordan dette kan løses kan ses her:
http://www.howtoforge.com/mirroring_with_rsync


Læs mere om rsync her:
http://en.wikipedia.org/wiki/RsyncJeg plejer at eksportere databasen til en sql-fil der indeholder al information til at genskabe databasen. Du kan evt. "zippe" tekstfilen for at spare plads. Der findes en række forskellige måder du kan eksportere en tekstfil med al dataen på. Du kan f.eks. bruge et administrationsprogram (f.eks. phpMyAdmin), eller du kan bruge mysqldump. Du kan læse mere om de forskellige metoder her: http://codex.wordpress.org/Backing_Up_Your_DatabaseJeg plejer at gemme mine backups et andet fysisk sted, så jeg i tilfælde af brand eller tyveri ikke mister noget. Hvis din database indeholder følsomme oplsyninger kan det anbefales at zippe filerne med en god adgangskode.
Jeg har nogle MySQL databaser som jeg dagligt tager automatisk backup af via Windows Scheduler og en batfil der først laver et database dump via mysqldump og der efter pakker filerne med 7zip.Mange tak for jeres svar.

#Kim

Det er mest blogindlæg, billeder og det jeg har kodet ekstra, jeg godt kunne tænke mig at tage backup af.

Jeg har kigget lidt på dropbox.com, men ved ikke om det er en fornuftig løsning, til at gemme sine backup?Jeg bruger Mozy (http://mozy.com/) til at tage backup af min computer ud af huset. Har brugt det i ca. 2 år og det har virket fremragende.dropbox er fint, du skal dog ikke vælge af "hoste" filer derfra i din public folder, da jeg har erfaret deres service er gået ned en enkelt gang :/, og svaret var bare at de beklagede.. endda for en betalt konto.

/JHey lige en update herfra hvis nogen er interesseret. Jeg arbejder i hostingfirmaet Lynero. De benytter sig af Bacula og uden selv at have prøvet at sætte det op, ser det utrolig fedt og avanceret ud.
Jeg arbejder hvert fald med noget logning fra Bacula, og det fungerer hvert fald total godt..t