Emner indenfor Programmering

Tags:    programmering emner

<< < 12 > >>
Hej Udviklere,

Jeg sidder lige og er igang med en brainstorm omkring, hvilke emner der er inden for programmering. Indtil videre har jeg fundet disse, men ville gerne lige høre om I havde nogle flere at tilføje :) ?

GUI
Spil
Filer, samt I/O
Netværk
Konsol



12 svar postet i denne tråd vises herunder
7 indlæg har modtaget i alt 48 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Monolit kerne
Mikro kerne




Algoritmer
Sortering
Søgning
Grafer (og træer)
Samtidig og parellisme
Paradigmer
Parsing
Kryptografi
Just-in-time (JIT) kompilering




OOP :)



@Kevin: Det dit styresystem (med allerstørste sandsynlighed) bygger på. Meget simpelt er en monolitisk styresystem, et system hvor kernen tager ansvar for nærmest hele styresystemet - Det er den mest udbredte type, og findes i både Linux og Windows.

En mikrokerne tager derimod en meget mere "modulariseret" tilgang til styresystemet og forsøger at fordele diverse opgaver (såsom device drivere) ud til hver deres process.

Jeg kender ikke så meget til det og jeg er sikker på at du kan finde en meget bedre forklaring et andet sted, men ovenstående er vidst nogenlunde rammende.

EDIT: Martin kom mig i forkøbet.



Indlæg senest redigeret d. 02.08.2012 14:39 af Bruger #11328
* Sikkerhedsproblematikker
* Databaser
* Embedded
* Drivere
* Forskellige programmeringssprog
* Web/Desktop/Server/Mobile devices



Hvad er en monolit kerne ? :)




Tak for forklaringen, havde googlet det. Men fandt mange forskellige sites med forskellige ting omkring monolit kernel (dog ikke alle computer relateret, og ville gerne lige vide, om jeg havde forstået det korrekt)

Findes, der et kendt mikrokerne OS system ?



Minix er ude i version 3, http://www.minix3.org/. Det er nok den som er mest kendt. Gnu/Hurd er også fremme i skoene, http://www.gnu.org/software/hurd/ hvor der er lavet en port af Debian http://www.debian.org/ports/hurd/.



<< < 12 > >>
t