Form som HTTPS

Tags:    https form

Hej Udviklere

Jeg er blevet spurgt om at lave en formular som skal sende som HTTPS. Jeg er helt lost, hvordan laver man det?
Altså at man laver en form, som sender indholdet sikkert.


/2LE



6 svar postet i denne tråd vises herunder
3 indlæg har modtaget i alt 6 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Fold kodeboks ind/udHTML kode 




Det kræver vel også en offentlig kode (public key certificate) og denne skal vel også godkendelse af en autoriseret udbyder (certificate authority).

HTTPS kører på port 443 i stedet for port 80.



Yup det kræver en certificering



Tak for svar.

Hvis brugeren kommer ind på den side hvor min form er HTTPS, er det så hele siden som er kryptet, det er det vel kun hvis selve siden som formen står på også er SSL. Er det nødvendigt at selve siden også er SSL?

Så med https form action, så vil data mellem hjemmesiden og serveren være krypteret?





Den action, der står i din form, virker ligesom et link. Den sender dig til en anden side, og hvis der står 'https' som protokol, så sker den ene forespørgsel via SSL. Resten behøver ikke at være SSL.
Men når siden er genindlæst under SSL (som når du har afsendt din form), så vil alle links på din side, som ikke eksplicit beder om ikke-ssl, bruge ssl.

Altså, hvis du har dette link på din side:
Fold kodeboks ind/udHTML kode 

...så vil det benytte SSL, hvis siden som det står på benyttede SSL, og det vil ikke bruge SSL, hvis siden det står på ikke benyttede SSL.

Giver et mening?

Altså, links arver protokollen, medmindre man eksplicit specificerer et protokolskifte. Det gælder også forms, og derfor skal du specificere HTTPS, hvis det er dét du vil benytte, og resten af sitet ikke bruger SSL.



Hej Robert

tak for svaret! Jeg har fundet priser på SSL : https://web.gratisdns.dk/ssl
Så mangler jeg vel egenlig bare at finde ud af hvordan jeg installerer det på serveren. Ellers er det vel noget som hosting firmaet kan hjælpe med.



t