MySQL til C++ via Code::Blocks?!

Tags:    c++

Hej, jeg sidder og forsøger at få C++ til at indhente data fra databaser via MySQL. Jeg er i den forbindelse stødt på et problem som jeg ikke kan komme videre fra - compileren kan ikke skabe forbindelse til MySQL og giver bl.a. følgende fejlkode:

Fold kodeboks ind/udC++ kode 


Gennem diverse fora har jeg læst mig til, at det kan skyldes at nogle af bibliotekerne ikke er til stede, men synes jeg har forsøgt lidt af hvert uden held, så hvis jeg kunne blive ledt i den rigtige retning vil jeg være meget taknemmelig!

Min kode ser således ud:

Fold kodeboks ind/udC++ kode 




5 svar postet i denne tråd vises herunder
0 indlæg har modtaget i alt 0 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Det er under lænkningen, at det går galt. Har du specificeret, at der skal lænkes til libmysqlclient.so (eller hvad det nu hedder) ?

Se skridt to i denne tutorial: http://www.ehow.com/how_12032609_codeblocks-mysql-tutorial.html



Indlæg senest redigeret d. 26.12.2012 16:59 af Bruger #2695
Tak for det hurtige svar. Det var også min konklusion at linkningen går galt et eller andet sted. Har kigget efter filen libmysqlclient.so, men kan kun finde dll filer der minder om navnet - har mysqlclient.dll og libmysql.dll ? Har forsøgt at linke som beskrevet i linket til de to filer, men det hjælper ikke.



Jeg har lige prøvet at installere Code::Blocks, men jeg kan ikke installere mysql++ devpack da siden, den hostes på (mitglied.lycos.de) ikke længere findes. Hvor fik du den fra?
Jeg prøvede også andre devpacks (libmysql som er C versionen), men ingen af dem kunne installeres, så jeg kan desværre ikke genskabe problemet.



Nu bliver jeg helt i tvivl, jeg downloadede MySQL Workbench fra http://www.mysql.com/downloads/workbench/.
Mener også at jeg dowloadede nedenstående:
http://www.mysql.com/downloads/installer/

Jeg har i hvert fald en mappe kaldt "MySQL" liggende med følgende undermapper:
Connector C 6.0.2
Connector C++ 1.1.0
Connector ODBC 5.1.11
MySQL Server 5.5

Giver det mening? Er ret ny i MySQL.



Ok, devpacks er udviddelser til Code :: Blocks, som indeholder header filer, udviklings libraries og runtime libraries. De burde gøre det lidt nemmere at blive kørende, men sgu ikke når de ikke virker.

Hvis du har hentet Connector/C++, så burde du også have alt, hvad du skal bruge, men jeg kan ikke huske, om Windows versionen af gcc kan lænke til PE libraries (.lib). Hvis ikke skal du skifte til Microsofts compiler.

Du skal da lænke til mysqlcppcon.lib filen, som ligger i 'lib' biblioteket i zip filen, og så skal mysqlcppcon.dll leveres sammen med din exe fil.
Alternativt kan du lænke statisk til mysqlcppcon-static.lib. Så bliver al MySQL koden bygget direkte ind i din exe fil.



t