Map Array

Tags:    python

Kære udviklere,

Jeg sidder og roder lidt med noget python (er nybegynder), og prøver at lave et lille spil. Jeg bygger spillet ud efter et XY-koordinatsystem, hvor man kan "gå rundt omkring" på mappet.

Jeg har bygget det op således

Fold kodeboks ind/udPython kode 


Det virker ganske fint. Jeg kalder på "walk"-funktionen ved en "main"-funktion, der kører i en while-løkke. Ganske simpelt.

Jeg sidder og grubler over hvordan man kan lave et "map". Altså simpelthen en måde at skrive koordinater ind på, tilhørende bestemte områder.

På den måde, hvis vi "leger" at man går rundt på kortet skal "spillet" kunne fortælle hvor man er på kortet. Jeg tænkter at lave det her ud fra et array, men er ikke sikker på helt præcist hvordan.

Senere hen tænker jeg at man skal kunne møde fjender, samle våben, osv. Men først og fremmest vil jeg gerne kunne beskrive hvilket område man befinder sig i.1 svar postet i denne tråd vises herunder
0 indlæg har modtaget i alt 0 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Jeg vil sige, at det afhænger af, hvordan du har tænkt dig spillet skal fungere.

For et skak-spil er det oplagt at lave et et- eller todimentionelt array. For et spil, hvor man skal kunne bevæge sig, er reelle koordinater muligvis bedre.

Den sidste løsning har den åbenlyse konsekvens, at det bliver en anelse mere omfattende at registrere, at spilleren f.eks. er gået ind i noget, som kan samles op.t