Søger programmør

Tags:    programmering

Hejsa

Mit navn er Bo og jeg er 28 år. Kald mig bare Dysp, det er mit internet alias. Jeg kan se, at jeg oprettede en tråd for 6 år siden. Det var en god idé og er stadig en god idé, men meget er sket siden. Jeg kunne have brugt de 6 år på at lære at programmere, men i stedet har jeg taget en uddannelse som læge. Den er jeg dog ikke helt færdig med endnu - og det siges at man aldrig bliver helt færdig.

Nuvel; hvad er det så jeg søger?
På nuværende tidspunkt arbejder jeg med forskning på Panum Instituttet. Her er jeg blevet introduceret til en masse virkelig dygtige mennesker, men når det er sagt, så bærer databehandling og brug af IT præg af, at disse mennesker er latterligt dygtige til at forske, men knap så avancerede indenfor IT - og det samme med mig.
Tillad mig at give et eksempel:

På afdelingen laver vi en lang række tests; man kan sige at afdelingen specialiserer sig indenfor at lave en række tests og forskningen vi laver, er så baseret på hvad der kan undersøges med disse tests.
Og det kører. Det gør det da. Men der er rig mulighed for at optimere. For hvordan foregår databehandling og datalagring? Excel-ark galore. Det virker, men det er latterligt ineffektivt og kan meget nemt medføre fejl. Ikke nok med det, så er det således, at de tests vi laver indenfor hvert projekt (der er vel en 50+ projekter færdiggjort og nogle stykker der er aktive, samt et par stykker på tegnebrættet) jo netop gør brug af de samme tests. Så det projekt jeg arbejder på har en 50-80 forskellige forsøgspersoner, som disse tests udføres på og dataen bliver indskrevet i excel-ark. Foruden at DETTE kan optimeres og give forskerne mere tid til at.. forske, så er der altså en enestående mulighed.
For kigger man på forsøgspersonerne gennem tiderne, har der sikkert været flere tusinde igennem - alle som i større eller mindre grad har været igennem samme tests. På nuværende tidspunkt er der absolut ingen mulighed for at sammenligne forsøgspersoner på tværs af projekterne, uden det involverer at man skal rode rundt i hundredvis af excel-ark, som sikkert alle sammen er forskellige. Hvis man laver en eller anden form for database, hvor disse ting lagres og producerer en fornuftig frontend, ville det give forskerne meget let adgang til at sammenligne data ikke bare i eget projekt, men på tværs af de forgangne projekter. Der er selvfølgelig masser af ting der skal tages i betragtning, når man sammenligner denne type data - for er det videnskabeligt validt at sammenligne en kvindelig 65 årig forsøgsperson med diabetes med en ung rask mand? Sikkert ikke. Men det er noget forskerne skal tage stilling til; på nuværende tidspunkt har de ikke engang muligheden for at gøre det.

Så hvad er min idé? Jeg har kendskab til computere og jeg forstår hvordan applikationer virker, men slet ikke på det niveau denne idé påkræver. Jeg er begyndt at sætte mig ind i Ruby og en lille smule Rails; mest for at optimere delelementer af mit eget projekt. Fx har jeg lavet et Ruby-script der automatisk(!) udregner hvad vi har brug for baseret på rå-data fra en maskine vi benytter. Før blev det gjort manuelt via excel-templates, hvor man copy/paster til ens fingre er røde.

Så idéen går kort sagt ud på at lave en applikation, som dels lagrer data i en database. Dernæst at tilbyde en frontend, som giver forskerne mulighed for at kigge på dataen. Men det stopper ikke her, da hvert projekt ikke er ens. Protokollerne er forskellige og involverer forskellige tests, forskellige antal af forsøgsdage og organisationen er ikke altid ens. Dataen er dog.
Jeg vil derfor gerne have et system, som også giver mulighed for at organisere projekterne imens de forløber. For mit projekt gennemgår hver forsøgsperson 3 forsøgsdage med forskellige tests og her opstår nogle organisatoriske problemstillinger. Er testsne gennemførte? Er der komplikationer? Er personen fastende? Fra hvad tid? Er dataen lagret korrekt? Er den udregnet? Etc, etc, etc.
På nuværende tidspunkt bliver det organiseret via outlook kalender, excel-ark og en masse "det ved x og y person nok.."

Jeg leder efter en programmør eller flere, som er interesserede i at kigge på dette problem. Jeg ser det som en mulighed for iværksætteri. For hvis jeg tænker over bare min afdeling, så er der meget der kan gøres - men hvad kan der ikke gøres på nationalt plan? Eller verdensplan? Der er flere hundrede afdelinger indenfor forskning bare i Danmark. Finansiering er ikke noget jeg kan tilbyde, for universitetet tror jeg ikke er interesserede i at poste penge i det - for lige nu "fungerer" det jo. Jeg kan ikke selv poste penge i det, da jeg er studerende.
Jeg ser det altså som en mulighed for at starte en virksomhed indenfor dette felt. Jeg har selv kendskab til programmering, men vigtigst af alt, så forstår jeg hvad der foregår indenfor forskning og jeg forstår de metoder og tests vi benytter os af. Jeg vil altså agere som bindeled mellem den tekniske verden og den medicinske verden.

Er der mon nogen der er interesserede? Skriv gerne her med jeres tanker eller kast en mail efter mig på dysperen@gmail.comt