Webshop: Få Google til ikke at indeksere vores relaterede produkter

Tags:    webshop php html

Hej

Jeg har webshoppen www.apuls.dk og vi har netop fået programmeret en fantastisk funktion, der kan vise relaterede produkter automatisk, som det kan ses her: https://apuls.dk/traeningsudstyr/vaegtveste/cpro2-justerbar-vaegtvest-30kg (De 3 firkanter, med andre produkter ved siden af produktbilledet og i bunden af siden)

Det er dog meget vigtigt, at Google ikke indekserer disse områder, så den tror at det er noget andet der er på siden, end det egentlige produkt. Er der ikke en metode, hvorpå vi i koden kan sikre, at Google ikke læser disse 3 områder, der viser andre produkter?

Jeg håber en af jer kan hjælpe mig - På forhånd tak for hjælpen :-)Indlæg senest redigeret d. 05.01.2017 13:38 af Bruger #19886
5 svar postet i denne tråd vises herunder
0 indlæg har modtaget i alt 0 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
en metode kunne være at kalde relaterede produkter via AJAX, da bottet ikke kan indexere indhold der er lavet via JS

den gamle metode var at bruge en (I)FRAME
Googles crawler er blevet meget bedre med tiden, nu kan den rent faktisk godt køre javascript. Det skal dog siges det er ikke altid den gør det lige godt :)

http://searchengineland.com/tested-googlebot-crawls-javascript-heres-learned-220157Indlæg senest redigeret d. 05.01.2017 19:11 af Bruger #6559
Selvom jeg godt kan se problematikken, så tror jeg altså ikke det er noget du bør bruge for meget tid på. Google kan godt lide brugervenlighed, og hvis det får folk til at blive længere tid på siden, så tror jeg ikke det bliver noget problem.

Men du kan vel altid spore lidt på dine placeringer og se hvordan det står til efter en måned?

Iøvrigt ser det rigtig lækkert ud!Men er det et reelt problem i har, eller blot en formodning om det måske kan blive et problem i fremtiden? Givet at titlen er sat, tror jeg Google vægter den allerhøjst når den skal finde ud af hvad er relevant og hvad ikke er. Jeg skulle til at tilføje at i kunne tilføje "struktureret data", https://developers.google.com/search/docs/data-types/products , men jeg kan se det bruges allerede, så jeg tror ikke den kommer til at blive problemer.
Handler det ikke - også - om korrekt semantik, altså fx brug af main og aside ligesom du jo allerede benytter footer og header.

Jeg vil dog mene at du har flere lavhængende frugter du med fordel kunne kigge på først, her tænker jeg blandt andet på combine/minify af js og css, fjerne inline js, fjerne udkommenteret kode, placering af js-filer og udnyttelse af cache.t