Windows Vista 64 bit

Tags:    diverse

Hey derude

Ved godt det er lidt off topic men jeg leger med tanken om at smide Vista 64 bit på min Zepto 6314W. Da den kører på en core 2 duo processor skulle jeg mene det var muligt? Mine spørgsmål er egentligt om hvad forskellen på 32 og 64 bit versionen er.

Derudover kan jeg se at der kun fra zeptos side er udgivet drivere til 32 bit. Kan de bruges i 64 bit versionen?





6 svar postet i denne tråd vises herunder
3 indlæg har modtaget i alt 3 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Altså. Foreskellen på 32bit og 64bit er hvorvidt operationssystemet understøtter processorer med 32bit eller 64bit. OS som understøtter 64 bit får derfor bedre udnytte af computerens kræfter. Dette er blandt andet genialt i spil, hvor mere detaljer kan blive vist i spillet. Ren synligt ses der normalt ikke forskel, og du vil i selve browseren ikke rigtig mærke forskel. Men køber du Windows Vista 64 bit så fører 32 bit med gratis - eller omvendt. Så skaf dig bare den.

Vedrørende om du kan køre Vista, så har Microsoft udviklet et program der kan teste om din pc kan køre Vista. Både om drivere findes til Vista, og ydekraft. Se på microsofts hjemmeside.



Hej

jeg har også en zepto 6314W, det er satma en fed maskine:)
Tror ikke du vil mærke den store forskel om du skifter.



Jeg vil IKKE anbefale at køre 64 bit.

Der er seriøse driver problemer med 64 bit Vista. Rigtig mange hardwarefabrikanter laver ikke 64-bit driver så du kan ende med at ikke alt virker. Hen ad vejen, vil situationen selvfølgelig forbedre sig, men lige nu er der rimelig store problemer hvad det angår.

Derudover er stort set den eneste fordel med 64-bit at du kan køre med rigtig meget RAM, men medmindre du har et helt nyt bundkort med mere end fire ram-slots så er det fuldstændig ligegyldigt.



OEM versionerne af Vista er enten 32 bit eller 64 bit. Retail er dog kompatibelt med begge typer.

Forskellen i mellem 32 og 64 bit ligger primært i:
- Størrelsen på den største word-type(dword = 32 bit, qword = 64 bit)
- Mængden af RAM der kan indekseres, denne er teoretisk på op til 64 bit, men såvidt jeg ved, understøtter hverken Core 2 eller Ahtlon64, mere end 48 bits RAM indeksering.

Ydelsen af computeren har intet at gøre med, hvorvidt det er en 32 eller 64 bit processor, så fremt en opcode tager lige så lang tid at udføre, i begge modes.

Personligt ville jeg købe 64-bit versionen, da du ikke mister noget på det.



well jeg endte med at hente 32 bit versionen primært fordi jeg læste mig frem til at man skal have specielle drivers til systemet og de findes ikke på zeptos hjemmeside. Jeg kan altid opgradere til 64 bit versionen senere da det er noget vi har fået gennem MSDNAA.

tak for jeres input :)



Det er også vigtigt at porientere at vista er et pseudo 64 bit operativ system, hvilket vil sige at 64 bit programmer kan eksekveres, men i sidste ende vinder man ikke rigtig noget ved det da vista reelt imulerer 64 bit.
Hvis du rent faktisk vil have noget ud af at køre 64 bit må du ty til linux eller lign.



t