Om karma

På Udvikleren.dk har man i mange år kunne tjene de såkaldte Udvikler Point (UP), når man skrev artikler, tilføjede ressourcer eller besvarede andres spørgsmål. Det har fungeret helt fint, men i forbindelse med at sitet blev lavet helt om i 2011 er vi gå over til et koncept der hedder "Karma". Det fungerer ganske enkelt ved at man ikke længere får point baseret på hvad man tilføjer, men derimod hvad sitets brugere synes om det man tilføjer.

Når man fx skriver en artikel eller et forum indlæg, kan andre brugere stemme det enten op eller ned. Ud fra den stemme får (eller mister!) man et antal Karma, der svarer til hvor stor en mængde Karma den stemmende bruger har. Brugere med meget Karma stemmer altså med større kraft end brugere med knap så meget Karma.

Karma Værdi af stemme Antal brugere
0 K 1 18.880
100 K 2 139
250 K 3 67
500 K 4 30
1.000 K 5 15
5.000 K 6 0
10.000 K 7 0
25.000 K 8 0
Her kan du se mængden af Karma der skal til for at ens stemme tæller for mere end én, samt hvor mange brugere der på nuværende tidspunkt har den fornødne mængde Karma.

På din profilside kan du se hvor meget Karma du selv har, og derudover kan du kigge på vores side over brugere med mest Karma for at se hvem de dygtigste på siden er.

For at stemme negativt på fx en artikel eller et forum indlæg skal du have have en positiv karma på mindst 50.

Guld medalje Guld medaljer

Guld medaljer ejes af dem der har mest karma inden for et specifikt tag. For hvert tag er der altså mulighed for at være den bedste og dermed tjene en guld medalje, og derfor kan en bruger også sagtens have mere end én guldmedalje. En guld medalje for et tag ejes til en hver tid af den med mest karma inden for tagget, så man har altså ikke automatisk medaljen for evigt.

Guld medaljer vises på den nuværende ejers profil side, samt ved siden af deres navn når de fx skriver i forums her på sitet. I sidste tilfælde vil de stå som et antal og være markeret med et lille ikon som det her: Guld
t