DHTML start

Tags:    html
Skrevet af Bruger #2562 @ 27.01.2003
jeg vil i denne artikel forklare hvad DHTML er og introducere jer for nogle af de lidt mindre avancerede funktioner i DHTML

DHTML er:

ikke nogen ny teknologi men blot en måde at bruge nogle forskellige teknologier på, DHTML står for dynamic HTML og hvad mener man så med det
jo man kan sige at alt hvad man kan med HTML kan man gøre med DHTML efter websiden er loaded og vist på brugerens skærm eks.
linkende skifter farve når musen kører over dem, billeder kan forstøres ved et enkelt museklik uden der skiftes side og meget, kort sagt DHTML kan gøre et kedeligt design flot og interaktivt.

Hvilke teknologier består DHTML af:

de tre webteknologier CSS, HTML og Javascript, det vil være en fordel at kende en lille smule til disse teknologi'er før du begynder at lære DHTML.

her et eksempel på e tekst der skifter farve når musen kører over den

vær opmærksom på at eksemplerne i denne artikel kun virker i ms internet explorer forde ie og navigator har forskellige måder at gøre de samme ting på.
jeg mener det vil være for inviklet og starte med at lave crossbrowser DHTML i en DHTML introduktion det vil kun medføre at folk bliver skræmt væk og det er ikke ligefrem planen med denne artikel.

men crossbrowser DHTML vil jeg selfølgelig komme ind på i min næste DHTML artikel

Fold kodeboks ind/udKode 


nu vil jeg lige gennem gå de mest avancerede ting i dette eksempel.
Fold kodeboks ind/udKode 

det er den midterste linie i denne bid kode der er vigtig de to andre linier fortæller bare at det der er i mellem dem ikke er HTML men CSS.
den midterste linie fortæller computeren at vores tekst i objektet tekst skal være sort.
Fold kodeboks ind/udKode 

dette kan man kalde kernen i eksemplet for uden det ville der bare være en
tom side
den øverste linie definere navnet på vores objekt alså tekst er navnet på vores objekt
den næste linie bruger eventhandleren onMouseOver som bruges til at definere hvad der skal ske når musen rammer teksten i dette tilfælde skifter teksten fra sort til grøn
i den efterfølgende linie bruges eventhandleren onMouseOut til at definere hvad der skal ske når musen kører fra teksten igen i dette tilfælde skifter teksten tilbage til sort.

jeg ved godt at artiklen er lidt kort og kun en introduktion men jeg vil lave en hel serie artikler om DHTML og jeg vil lige så stille komme ind på de mere avancerede aspekter af DHTML håber i har fået lyst til at lære mere om DHTML. hvornår den næste artikel vil komme ved jeg ikke i nu men snarest muligt...

Hvad synes du om denne artikel? Giv din mening til kende ved at stemme via pilene til venstre og/eller lægge en kommentar herunder.

Del også gerne artiklen med dine Facebook venner:  

Kommentarer (17)

User
Bruger #2495 @ 02.02.03 16:04
LOL DA !
Ja okay, det er dog den mest unyttige artikel jeg længe har læst, man lærer ikke en skid i den... :|
User
Bruger #2412 @ 29.01.03 15:36
Mindre vellykket artikel!
User
Bruger #2853 @ 28.01.03 16:08
ubrugelige*
User
Bruger #2853 @ 28.01.03 16:07
Det var dog den mest ubruelige DHTML Artikel jeg nogensinde har læst. For det første er det fuldstændig umuligt at læse hvad du skriver, da du åbenbart ikke har kunnet finde dine . og , knapper.
For det andet kunne denne artikel lige så godt have været en artikel om at få tekst til at ændre farve i javascript, istedet for en DHTML artikel. For det tredje forklarer du overhovedet næsten ikke hvad DHTML kan og står for, og hvor det egentlig stammer fra.
Kan ikke have meget andet end latter til overs for denne artikel!
User
Bruger #3530 @ 16.03.03 10:57
Det var dog en kedelig kommentar!!

Men næste gang jeg får brug for at lave om på min tekstfarve skal jeg nok kigge her :).......NOT
User
Bruger #959 @ 16.04.03 09:54
Lidt orden på stavningen ville gavne. Artiklen fortæller ikke rigtigt noget.
User
Bruger #416 @ 20.04.03 19:49
Hvem har stjålet dine "," og "." knapper? For jeg håber at hvis du vil lave en hel serie af artikler, så finder du dem... Den er utrolig svær at læse af den grund, men det er du nok allerede klar over.
User
Bruger #3297 @ 28.04.03 20:57
artiklen bliver ikke bedre af at i total kritiserer den så hvad med at få røven igang og få lavet en artikel der måske er bedre en paw's narhoveder
User
Bruger #3076 @ 21.05.03 15:07
Artiklen giver et lynhurtigt, billede af hvad DHTML er, OK, måske står der ikke så meget, og måske for langt de fleste herinde heller ikke noget nyt. Men som Emil før mig sagde, den bliver ikke bedre af ukonstruktiv kritik. hvis i ikke kan læse en artikel uden komma og punktum, så sig det dog stille og roligt. Det kan jo være at artiklens forfatter så kan lægge noget mere dybde og indhold i den næste artikel han skriver.

Husk,- Man skal ikke kaste med bussemænd, når man selv er en snothvalp
User
Bruger #3076 @ 21.05.03 21:16
Artiklen giver et lynhurtigt, billede af hvad DHTML er, OK, måske står der ikke så meget, og måske for langt de fleste herinde heller ikke noget nyt. Men som Emil før mig sagde, den bliver ikke bedre af ukonstruktiv kritik. hvis i ikke kan læse en artikel uden komma og punktum, så sig det dog stille og roligt. Det kan jo være at artiklens forfatter så kan lægge noget mere dybde og indhold i den næste artikel han skriver.

Husk,- Man skal ikke kaste med bussemænd, når man selv er en snothvalp
User
Bruger #3752 @ 10.06.03 14:25
- Enig.. Og man skal ikke kaste med dværge hvis man selv er en undermåler.
User
Bruger #4346 @ 22.08.03 00:14
hi ih maget funny ;) men tror faktis kun denne her aktile er for noobs ;) ellers maget god :D
User
Bruger #4193 @ 07.09.03 09:42
Den her artikel er rent faktisk pænt skod, du kunne eventuelt rette nogle stavefejl, ændre lidt på det faktum at du rent faktisk kun gennemgår en procedure i DHTML, nemlig at ændre farven på en tekst i et lag.

Du kunne evt. lave ægte DHTML hvor du præskrev en JavaScript funktion som fjernede noget af arbejdsbyrden.

Desværre er jeg nødt til at sige, 1 point.
User
Bruger #4541 @ 02.10.03 10:40
Nerf Flamewars....
User
Bruger #3788 @ 22.02.04 11:28
Dårlig dårlig artikel. Du gennemgår ikke DHTML for to øre. Nærmere kopierer du bare en artikel ned. Ikke noget nyt under solen.
User
Bruger #10113 @ 23.02.07 23:55
GOd artikel, vis man er total noob. Hvilket jeg ikke er, ergo JEG lærte ikke noget af denne artikel. Men måske er der andre der gør.

Eneste dårligt jeg kan sige er at du skriver 100% uden , . og start med stort.
User
Bruger #13068 @ 29.02.08 15:22
Hvis i er så gode, hvorfor laver i så ikke bare en super artikkel, der lære folk dhtml på 1 time.

Man skal ikke kaste med sten når man selv bor i et glashus.
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.
t