Hvad skal jeg vælge?

Tags:    linux

Jeg skal have et styresystem til en server, men hvad skal jeg vælge, det må gerne være meget let, må ikke være windows. Det skal kunne PHP, MYSQL og så skal det kunne håndtere mails pop3, ftp og subdomæner

mvh.
Lasse Espeholt
webmaster for espeholt.dk3 svar postet i denne tråd vises herunder
1 indlæg har modtaget i alt 3 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Jeg ville anbefale FreeBSD

FreeBSD er et UNIX system, som er designet til at køre som server. Det bygger på et ports-system, som gør det utrolig let at håndtere ens programmer.

FreeBSD har desuden en utrolig god dokumentation, "håndbogen", som de selv kalder den.

Mere info kan findes på:

www.freebsd.org

Håndbogen:

http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/index.htmlJeg skal have et styresystem til en server, men hvad skal jeg vælge, det må gerne være meget let, må ikke være windows. Det skal kunne PHP, MYSQL og så skal det kunne håndtere mails pop3, ftp og subdomæner

mvh.
Lasse Espeholt
webmaster for espeholt.dk


Til det ville jeg vælge Debian 3.0 (kører selv med det) det kan du hente fra nettet, installere også har det et fremragende pakkesystem der gør at du kan skrive "apt-get [install|remove] [dinpakke]"
Også henter den..
Desuden kan du finde en hel masse nyttige ting på www.Debianguiden.dk <- Der står det meste du lige har fortalt du ville have :)

Mvh. Sophus og held og lykke :)
- www.Sophusn.dk -Jeg skal have et styresystem til en server, men hvad skal jeg vælge, det må gerne være meget let, må ikke være windows. Det skal kunne PHP, MYSQL og så skal det kunne håndtere mails pop3, ftp og subdomæner.


Lige meget hvilken distribution du vælger (RedHat, Debian eller du kører FreeBSD osv.), vil jeg anbefale dig at lade være med at installere en grafisk grænseflade. På den måde sparer du din server for en masse SPILD-ressourceforbrug.
I stedet installerer du webmin (http://www.webmin.com/ ) på den. Så kan du administrere den via en browser. Jeg gør det selv på indtil flere servere. Og jeg kan styre ALT derfra.

Se de understøttede styresystemer her:

http://www.webmin.com/support.html

[Redigeret d. 06/04-03 12:02:37 af Frank Bille Jensen]t