Big Brother taler til dig

Tags:    it-nyheder

Flere overvågnings-kameraer i den engelske by Middelsbrough har fået udstyr, der gør det muligt for politiet at tale til folk på gaden.

Læs hele nyheden her: http://www.comon.dk/index.php/news/show/id=28299



Jeg syntes altså det lyder uhyggeligt. Denne nyhed ligger altså op til at man skal sige sin politiske mening til dette, hvilket jeg absolut også har lyst til. Hved det er ikke det udv.dk bør bruges til.

Sådan et overvågningssamfund er efter min mening uden tvivl i strid med menneskerettighederne. Dette skal aldrig ske i Danmark. Som overskriften selv realiterer til (big brother) kommer jeg til at tænke på bogen 1984 af George Orwell (det er fra den bog udtrykket "big brother is wathing you" er fra).

Et overvågningssamfund kan misbruges, hvilket skrænker alle borgers frihed. Iøvrigt på man sige det er imponerende at selv vores meget liberalistiske regering går ind for overvågning (som blandt andet en del af antiterrorlovgivningen). Libe betyder frihed hvilket liberalisme som ideologi også går ind for (og selvfølgelig frem for alt økonomisk frihed). Men det kan vores regering ikke engang gå inde for. Skal selvfølgelig bemærkes at jeg selvfølgelig er socialist.

Ahh dejligt at fyre noget ventreorienteret propaganda af! Det lættede virkelig på hjertet



Indlæg senest redigeret d. 20.09.2006 22:16 af Bruger #5097
Problemet er at det såkaldte liberale parti Venstre, ikke er nært så liberalistiske som de er konservative socialdemokrater. Sær cocktail i know, men det er da alligevel faktum.

Kampen mod overvågningssamfundet er en af de få ting som socialister og liberalister kan stå side om side i. Jeg spår at den dag overvågningssamfundet for alvor tager fat på verdensplan, for det gør det helt sikkert, vil revolutionen komme.



Revolutionen? Hvad er det præcist for en revolution du ser for dig, Per? :)

Mvh.

Kasper (TSW)



Revolutionen? Hvad er det præcist for en revolution du ser for dig, Per? :)


Ja hvis vi snakker om 1984 må det jo blive proletarene gør oprør mod dem der står bag(i 1984 "Inderpartiet")



Doctor TSW. Med al respekt: Du havde da vel ikke forestillet dig, at den sidste væbnede kamp imod systemet er kæmpet i den vestlige verden? Du regner da ikke seriøst med at folket i det lange løb vil finde sig i at få deres frihed indskrænket til en tilstand man havde i middelalderen?

Man kan være på den side man ønsker, men mærk dig mine ord. Den dag overvågningssamfundet når sit højeste, vil en massiv revolution søge at vælte det. Om det så er fair og om det vil lykkes er noget man kan diskutere. Men du tror da vel ikke at vi undgår væbnet konflikt?



Per, jeg spurgte af ren nysgerrighed. Det lyder som om du allerede har dømt mig ud fra mit gatnske simple spørgsmål, hvilket jeg synes er lidt morsomt :)

Du er tydeligvis en af dem der tænker utroligt meget over den slags, og det er jeg ikke. Jeg er ikke ved at dø hver gang regeringen snakker om beføjelser til PET osv. Jeg tror stadig på ideen om at så længe man ikke gør noget forkert, så har man heller ikke noget at skjule. Når det så er sagt, så mener jeg da klart at det kan gå over gevind med overvågningen, det er blot ikke et emne der optager mig vanvittigt meget. Du vil af den årsag nok kalde mig naiv eller noget lignende, og jeg vil så til gengæld kalde dig forholdsvis paranoid :). Om "den sidste væbnede kamp imod systemet er kæmpet i den vestlige verden" ved jeg ikke, jeg har ikke overvejet det før nu, men hvis vi nærmer os et samfund som det man ser i filmene, jo så sker der da sikkert et eller andet. Jeg ser dog ingen grund til at sidde og udtale mig som en anden Nostradamus om den slags ;)



Mvh.

Kasper (TSW)



Indlæg senest redigeret d. 21.09.2006 21:59 af Bruger #1
jeg dømmer dig ikke, jeg siger bare at jeg ikke regner med at du går og tror at folk vil finde sig i hvad som helst. For jeg kan ikke tro du er uintelligent.

Du kan da have ret i, at man ikke har noget at skjule hvis man ingenting har gjort forkert. Men derfor er det stadig ikke rart at konstant være under mistanke. Enhver er uskyldig til det modsatte er bevist.

Det er iøvrigt on purpose at jeg lydder herre brandtale propaganda-agtig. Jeg har også lidt selvironi, utroligt men sandt ;)



Syntes enlig også det var et voldsomt svar Kasper fik i hovedet fra Per's side ;)

Men vdr. emnet er jeg enig med Per. Følger denne udvikling kunne man let forestille sig en revolution til vælter det liberale samfund, ligesom liberalismen i tidernes morgen væltede det feudale samfund hvor kongen og de adelige bestemmer alt. Jeg er enig med Per at hvis det sker vil være en revolution og ikke en reform da dette ikke kan ske inde fra. Hvad erstatning bliver er nok socialkonservatisme eller socialisme. Men lad os da håbe at sådan en udvikling ikke behøves.

Er uening i TSW(Kasper)'s mening at hvis man intet gør forkert så har man intet at frygte. Selvfølgelig er det sandt. Men hvad er forkert. Under den kolde krig blev kommunisterne i dk udspioneret da man var bange for kommunismen i vesten. Og kommunisterne gjord jo intet forkert! Dette eksempel viser hvad det kan misbruges til. Og så har jeg bare en ubehagelig tanke af at jeg aldrig hved om nogle lytter til hvad jeg siger.
Og iøvrigt er der jo ingen som ikke gør noget forkert. Skal det være 100% umuligt at gøre noget forkert uden at blive opdaget?

Når man taler om socialisme, men opretter STASI, så hedder det: "beskyttelse mod kapitalismens lakajer" (Citat fra Wikipedia om nysprog).



Imho ville et skift fra det nuværende samfund til et socialkonservativt samfund være som at springe fra en bunke lort til en anden ;) Desuden tror jeg, at en sådan revolution enten ville ende i en anarkistisk styreform, eller også ville overvågnings-kontrol samfundet få et endnu fastere greb om befolkningen. Så kan det diskuteres om noget af det er ønskeligt. Personligt håber jeg bare på at vi kan få et nogenlunde socialistisk samfund, hvor visse liberale værdier dog stadig er bibeholdt.

For det er ikke liberalismen som sådan der er noget i vejen med. Ideen om frihed til alle er jo fin nok, men når friheden til at ytre sig, og friheden til at have et privatliv indskrænkes, af de liberalister der har svoret at beskytte disse værdier, så er det jeg ser slidte pærer i toppen, der i den grad trænger til at smadres og derefter skiftes ud.



Ideen om frihed er god nok ja, men det indstrænker ligheden. Jeg er enig i at der også er positive ting i liberalismen, men det er igoistisk at være så libiralistiske som vi for eksempel er i Danmark. Se som eksempel på USA som jo er et utrolig liberalt land. Se hvad der er kommet af dem!



t