Linux kan køre på Xbox

Tags:    it-nyheder

Microsoft Xbox 360 får sin egen Linux. Free60-projektet har just udgivet en ny cd til Xbox-kunder, som vil prøve noget andet.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=comon&id=1072



Microsoft har tidligere været ude efter den såkaldte "homebrew"-scene, så hvornår en ny firmware forhindrer LinuxBox360 må tiden vise.
Det må da helt klart være Microsoft i en nødeskal.



Microsofts problem er at de sælger Xbox til underpris, så de faktisk taber penge på at sælge dem, se f.eks:
http://www.xbox360fanboy.com/2007/05/04/robbie-bach-360-will-be-profitable-in-2008/

Det gør de for at vinde markedsandele, når de har fået kvalt deres konkurrenter sætter de naturligvis prisen op.

Men hvis folk bruger Xbox til andet en spillekonsoller går Microsofts strategi i vasken.



Problemet er bare at den strategi er defekt. Well well, de kan muligvis skaffe sig markedsandele på det(selvom jeg ikke finder XBox360 så meget billigere end konkurrenterne at jeg ville vælge den, af pris alene), men når vi først er kommet lidt ind i konkurrencen, vil det jo være hul i hovedet at hæve prisen. Alle andre går jo ned i pris efterhånden som de har været på markedet et stykke tid.



Jeg mener ikke at strategien er defekt, den virker. Xbox vinder markedsandele.
Prisen på hardware falder med tiden, så at hæve prisen på xbox vil nok mere være at undlade at sænke prisen så meget som man ellers kunne. Og sælge næste version til kostprisen + normal fortjeneste.



Tja, jeg tror ikke man finder noget dyre end PS3. Og XBox360 har blandt andet det plus at man kan spille med PC'er online. Sådan noget vejer en del hos de seriøse spillere.



t