Microsoft i ny Linux-pagt med Xandros

Tags:    it-nyheder

Microsoft udvider sit samarbejde på open source-området. Seneste partner er Linux-distributionen Xandros på de tekniske og juridiske områder.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=comon&id=1181



Det er dejligt at høre at der arbejdes så meget med interoperabilitet idag. Meeen det virker stadig som lidt et spild, at man ikke bare vedtager én standard, og holder sig til den?



Meeen det virker stadig som lidt et spild, at man ikke bare vedtager én standard, og holder sig til den?


Og hvem skulle bestemme hvilken standard det skulle være? IBM, der var de første med et egentligt styresystem?

Hvilken standard er bedst? UNIX, MacOS, Windows, Solaris el.? Skal man se på hvilken standard flest bruger eller hvilken standard der er billigst? Den standard der er lettest at bruge for alle, eller den der er mest besværlig? Eller skal man kigge på den standard der virker mest professionel eller den der virker amatør-agtig?

Hvem skal bestemme det? Der er jo ingen der kan blive enige om hvilken standard der er bedst. Det er det samme problem når du skal vælge en bil. Skal du vælge en Hummer H1 eller en mini cooper? Eller skal man også her lave en fælles standard der siger at alle biler skal se sådan og sådan ud og have de og de specifikationer?



Tja, internettet er mere eller mindre standidiseret. Hvorfor skulle det samme ikke kunne lade sig gøre med andre ting, som f.eks. office-pakker.

Edit: Lige et svar på bil-eksemplet: JA. Det kaldes loven, og omend den ikke bestemmer hvordan bilen ser ud, så bestemmer den en masse andre ting omkring bilen. Så måske ikke så godt et eksempel?



Indlæg senest redigeret d. 06.06.2007 10:48 af Bruger #2330
Jaja, det er da meget godt at der arbejdes på interoperabilitet, men man skal da vist være lidt naiv for at tro at det virkelig er alt hvad det her handler om.

Det her betyder jo, i al sin enkelthed, at Xandros er blevet bange for Microsofts patenttrusler, og derfor overgiver sig, ligesom Novell gjorde.

Det er en uheldig udvikling, og giver temmeligt skidte signaler ud.



Tja, internettet er mere eller mindre standidiseret. Hvorfor skulle det samme ikke kunne lade sig gøre med andre ting, som f.eks. office-pakker.


Internettet er standardiseret efter de regler som opfinderen (w3c) har fremsat. Hvis det er opfinderen der skal lave reglerne for en standard, så skal IBM lave en standard for operativ systemer og Microsoft der skal lave en standard for office systemer. Men er det holdbart? Nej.

Mht. mit bil-eksempel:
Der findes ikke to ens biler fra to forskellige firmaer, ligesom der ikke findes to ens styresystemer fra to forskellige firmaer. Du kan heller ikke tage en ting der er designet til en bil til at fungere på en anden bil, ligesom du ikke kan få et stykke software til at fungere på to forskellige stykker styresystem.



t