At arbejde med billeder

Tags:    javascript

Hej,
jeg er ret så ny til AJAX, men jeg synes selv at jeg er ved at få ret godt fat i det (ihvertfald bedre end da jeg startede:D) og så tænkte jeg, at jeg ville prøve at arbejde med nogen billeder (måder at vise billeder frem på og sådan), men jeg ved ikke helt hvor jeg skal starte.
Jeg har en idé til et resultat, som er; Der er nogen små thumbnails (en del af billed klippet ud, ikke billedet et billed der er gjort mindre) og når man så fører musen over kommer der en firkent frem der viser hele billedet. Og når man så trykker på et billed, skal der kommer et popup med billeder, og resten af siden skal så være "tildækket af noget halv-gennemsigtigt sort noget, hvilket i sikkert har set over alt på nettet...
Kunne det tænkes, at DOM har sine egne redskaber til at arbejde med billeder og sådan? Altså ikke til at frembringe selve effekten, men funktioner der f.eks. kan vise den der halv-gennemsigt-farvede skærm og til f.eks. at oprette et element og derefter placere det ved et givent element, f.eks. hvis man skulle lave sådan en suggestion-dropdown til et felt hvor man indtaster data og app'en giver så hint til hvad der kunne stå ud fra det man har indtastet. Jeg kan huske før i tiden når jeg har lavet sådan dropdown, har det været et helved at placere element rigtigt, er det stadigvæk det?




1 svar postet i denne tråd vises herunder
1 indlæg har modtaget i alt 3 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Tag et kig på Lightbox eller Lightbox 2:
http://www.huddletogether.com/projects/lightbox/
http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/

Det ser ud til at være lige til at gå til :)

Det halvgennemsigtige bliver svjv. lavet med PNG billeder med f.eks. 70% opacity.



Indlæg senest redigeret d. 16.10.2007 17:03 af Bruger #12626
t