Syv grunde til ikke at bruge Linux på desktoppen

Tags:    it-nyheder

<< < 12 > >>
It-magasinet InformationWeek har samlet syv grunde til Linux' manglende gennemslagskraft på brugerniveau.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=1601



Punkt nummer 2, 3, og 7 er jeg meget uenige i.
Altså højtråbende linux brugere er da det op dem der prøver at udbrede systemet. Det er dem der skriver artikler, hjælper nybegyndere, og sørger for at få Windows i dårligt lys.

Og hvor mange har enlig været i support med Microsoft. Måske nogle, men langt de fleste kan heldigvis klare det selv. Har man brug for hjælp, så skal man nok heller ikke regne med specielt meget hjælp fra Microsoft.

Og Linus Torvalds er da ud fra Linuxes målgruppe da enorm kendt. Det er klart at en normal bruger måske ikke kender ham, men det er nu nok heller ikke dem som er interesseret i at skifte til linux med det samme. På det andet tror jeg overhovedet heller ikke det er så vigtigt at der er et hoved på produktet. Ingen kender Appels leder, men der bliver fortsat solgt rekort mange iPods, computere og telefoner. Og det er endna især en målgruppe som mere går op i design i forhold til ydelse (appels kunder har altid været kendt for at være specielt meget design orienterede). Det vil sige, altså ikke kunder computer-erfarende.



Og hvor mange har enlig været i support med Microsoft. Måske nogle, men langt de fleste kan heldigvis klare det selv. Har man brug for hjælp, så skal man nok heller ikke regne med specielt meget hjælp fra Microsoft.

Nu kender de fleste efterhånden, efter mit indtryk, en eller anden, som har en eller anden erfaring med Windows, som man kan få hjælp fra, ellers er der rigeligt med hjælp fra Microsoft (MS' nyhedsgrupper, jo de hjælper!).

Hvor det ofte kan være svært at finde samme hjælp til Linux. En af grundene til at jeg er utrolig glad for sites som debianguiden!

Og Linus Torvalds er da ud fra Linuxes målgruppe da enorm kendt. Det er klart at en normal bruger måske ikke kender ham, men det er nu nok heller ikke dem som er interesseret i at skifte til linux med det samme

Men hvorfor skulle de ikke være intereserede? det er jo netop derfor dette punkt er med på listen og at listen er lavet i første omgang..




Hmm tja. Tror bare ikke at man skal satse med at få regnskabsholderen, eller andre almindelige mennesker til at skifte til Linux. Det har de ingen kompetencer i, og det kræver linux, efter min mening. Ideen med "frihed" smuldre også en lille smule bort, hvis man ikke kan finde ud af at bruge den frihed.

Nej, efter min mening, så er Linux altså fortsat et operationssystem hvis målgruppe er erfarne computerbrugere. Selvfølgelig ville det da være rart vis linux også fik fat i den almindelige målgruppe, men det tror jeg ikke at der ikke er noget hoved på produkterne. Det er nok mere systemets koncept.
Tænkte også på Bill Gates, som et billede på Microsoft. Jeg ved da heller ikke om det er et særlig positivt symbol. Alle socialister vil vært fald med det samme tage afstand, og betragte ham som en kapitalist, hvis formue bare viser at han har fundet metoden at snyde alle os mennesker for vores penge.




Det er nok mere systemets koncept.
Tænkte også på Bill Gates, som et billede på Microsoft. Jeg ved da heller ikke om det er et særlig positivt symbol. Alle socialister vil vært fald med det samme tage afstand, og betragte ham som en kapitalist, hvis formue bare viser at han har fundet metoden at snyde alle os mennesker for vores penge.


Så du kan ikke se det positive i at have en leder som Bill Gates?
Bill Gates er nok en af de bedste forretningsmænd til dato inden for IT. Endvidere har Bill Gates formået at bruge af sin formue til SERIØSE formål og ikke bare slandre dem væk.

"Bill & Melinda Gates Foundation" er et tydeligt bevis på vi rent faktisk har en person som ikke bare tænker på sig selv, men også kan bruge ud af sin formue så ANDRE kan få glæde af det.


Asset trust endowment: $34.6 billion**
Total grant commitments since inception: $13.6 billion
Total 2006 grant payments: $1.56 billion


Det er altså nogle seriøse summer der er tale om, endnu en grund til jeg ikke har noget imod Microsoft og deres priser. Jo det koster, men med alt det lort EU smækker efter dem hele tiden, er det sgu klart der skal nogle penge til, endvidere gør Microsoft utroligt meget for udviklingsvirksomheder, som de spytter en helvedes masse penge efter.

Eksempelvis har vi (udvikleren...) da flere gange været til forskellige 100% gratis arrangemeneter med MS, fået doneret præmier til konkurrencer osv.

Alt sammen er med til at skabe et positivt image af en kæmpe virksomhed, der gør noget for at komme ind i kampen om systemer på verdensplan.



jeg er trät af denne slags artikler. Ikke fordi jeg ikke kan tåle kritik at mit foretrukne system, men fordi disse artikler dukker op stortset hver uge, uden nogensinde at bringe noget nyt med sig. Det er det samme hver gang.

Derudover er störstedelen af punkterne et spörgsmål om smag og behag. Jeg respekterer skribenter af den slags artikler, for at have den mening de har, men jeg vil ikke lade mig bilde ind at den er forsögt objektiv.

Normalt kan denne slags artikler koges ned til: "Linux vinder aldrig fordi det ikke er Windows", hvilket jeg synes er nonsens. Linux er en UNIX-klon, og har altså intet som helst med Windows at göre. En bedre sammenligning med Windows ville således väre ReactOS, der er en NT-klon.

Skulle man endelig sammenligne Linux med et andet og större mainstream OS, skulle det väre Mac OS X, der er en UNIX(R). Igen er det et spörgsmål om smag -- min smag er at jeg må göre hvad jeg vil med min software, og at jeg får lov at pille ved detaljerne - begge ting som Apple ikke kan give mig. Frit spil til dem der bare gerne vil have sin desktop til at fortälle sig hvad der er smartest, og ikke tänke for meget over hvorfor og hvordan - jeg vil blot gerne selv have friheden til at tänke anderledes.

Et problem med proprietäre operativsystemer, som dog går ud over os andre også, er at de oftest gör brug af lukkede standarder til dit og dat -- hvilket skaber meget dårlig interoperabilitet. Liberalisterne i vor tid går ind for fri konkurrence, men ikke hvad angår Software - jo, software til Windows og Mac, men ikke selve Windows og Mac OS X. Når jeg brokker mig over Windows og/eller Mac er det således ikke et udtryk for misundelse - Linux er hvad jeg vil have det skal väre, altså ikke som Windows/Mac - men snarere et udtryk for at jeg gerne vil kunne respektere min nästes valg om at bruge et andet OS end mig, og stadig kunne läse vedkommendes dokumenter osv. osv.

Pointe: Denne slags artikler siger mig ikke noget. De er ikke saglige nok til at jeg föler der er noget at tage til efterretning, men på den anden side generer det mig ikke at folk har brok-punkter. Det har jeg også, hvad angår Linux. Men modsat Windows og Mac har jeg selv muligheden for at göre en forskel. Det kan jeg godt lide.



Så du kan ikke se det positive i at have en leder som Bill Gates?
Bill Gates er nok en af de bedste forretningsmænd til dato inden for IT. Endvidere har Bill Gates formået at bruge af sin formue til SERIØSE formål og ikke bare slandre dem væk.
Han tog Mac's OS og solgte den i Japan. Han snød sig om til højre og venstre. Han sad flere dage i træk uden søvn, for at lave nogle gode systemer. Han gjorde nogle gode ting, men han har også gjort mange skidte ting. For at rette op på det, har han lavet den fond.



Per Sikker Hansen << "jeg er trät af denne slags artikler. Ikke fordi jeg ikke kan tåle kritik at mit foretrukne system, men fordi disse artikler dukker op stortset hver uge, uden nogensinde at bringe noget nyt med sig. Det er det samme hver gang." Jeg har lige lyst til at kommenterer dette afsnit... HVORDAN i h**e h**e h*****e kan du være træt af sådan omtale?! ALT omtale er GOD omtale, når man vil fremføre sit produkt (hvis vi går ud fra at ens markedsandel er meget lille hvilket den jo er i Linux' øjne da den kun er på 2%). Ydermere er jeg også af den opfattelse at sådanne artikler kun er godt for udviklingen af Linux, da opmærksomhed og ris (ikke ros), altid er med til at forbedre et produkt.
Men jeg kan nu godt se din pointe :) Den er helt enig i.



MacOS og Windows er resultatet af en stor gang snyd og bedrag.



@Martin Slot

Citat fra danske http://da.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.

Sammen med endnu en ven, Ron Wayne, begyndte de tre at samle maskiner. Ved hjælp af forskellige metoder, bl.a. ved at låne plads hos venner og familie, sælge forskellige skattede ejendele (såsom regnemaskiner og en VW-bus), nasseri og nogle hvide løgne, lykkedes det Jobs at skaffe de nødvendige dele, mens Wozniak og Wayne samlede dem. De blev leveret i juni og blev som aftalt betalt ved leverancen. Med tiden blev der bygget 200 eksemplarer af Apple I.






Indlæg senest redigeret d. 21.09.2007 19:34 af Bruger #12502
Tja, tænk, hvordan det ville se ud, hvis folk ikke kæmpede så hårdt?



<< < 12 > >>
t