.exe

Tags:    linux

Jeg har lige fået Ubuntu, og har været fint tilfreds med det. Dog undre jeg mig lidt over at jeg ikke kan åbne exe-filer. Jeg har nogle hjemmelavede programmer fra inden jeg fik ubuntu, men når jeg åbner dem siger den:

No application suitable for automatic installation is available for handling this kind of file.

Håber I kan hjælpe.exe er et Windows-format. Men hvis du installerer Wine kan det være du kan køre programmet via det.Men hvis .exe er windows, hvad bruger linux så? og kan linuxformater køre på windows?

Jeg bruger i øvrigt KDevelop, men kan ikke finde run nogle steder... Kan i hjælpe med det?Oftest bruger Linux elf-formatet. Men Linux-programmmer har normalt ingen endelse så man kan ikke umiddelbart se det. Elf-filer kan ikke køre i Windows.Execute Program - Shift+F9 (Build -> Execute Program)Jeg har lige fået Ubuntu, og har været fint tilfreds med det. Dog undre jeg mig lidt over at jeg ikke kan åbne exe-filer. Jeg har nogle hjemmelavede programmer fra inden jeg fik ubuntu, men når jeg åbner dem siger den:

No application suitable for automatic installation is available for handling this kind of file.

Håber I kan hjælpe


Hej igen Jakob. Åbn Tilføj/Fjern og installer Wine. Derefter kan du være heldig at opleve at dine .exe-filer virker i Linux. Du skal dog ikke regne med at det er tilfældet hver gang.

Det smarteste er at du finder din source og compiler forfra til Linux.t