Kæmpe Linux-hul levede i to år

Tags:    it-nyheder

Linux-distributionerne Debian og Ubuntu har været hullede som en si i de sidste to år. En misforstået rettelse gjorde, at systemets nøgler til kryptering kan forudsiges. Fejlen berører alle de nøgler, der er generereret med systemet - også efter at softwaren er opdateret.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=2164



Det er sgu ikke helt så heldigt.

Se evt. http://metasploit.com/users/hdm/tools/debian-openssl/



Det er en mega bummert. Specielt taget i betragtning, at Debian er det mest brugte system til mission critical servers. Men nu er fejlen da i det mindste rettet, så skaden er heldigvis ikke så stor.



Men nu er fejlen da i det mindste rettet, så skaden er heldigvis ikke så stor.


Det er jo stadig en sikkerhedsrisiko så længe folk ikke har lavet nye nøgler. At fejlen er fikset gør jo bare at der ikke bliver lavet flere usikre nøgler.

Og så til et lidt mindre seriøst indslag :P
http://img528.imageshack.us/img528/5404/tcv80ipepkza7.jpg
http://img502.imageshack.us/img502/2996/pmeo9hcjp7aw9.jpg




Hehe typisk Linux, det er sgu hvad man får når man laver open source, man kan ikke regne med en skid. Længe leve onkel Bill og Windows !!!



Hehe typisk Linux, det er sgu hvad man får når man laver open source, man kan ikke regne med en skid. Længe leve onkel Bill og Windows !!!

Du tror, helt oprigtigt, at sådan en dummefejl ikke kan lade sig gøre at lave i Windows? :) Hvis du gør, så hav en fortsat god dag i ignorancens verden...



t