Lovgivning forhindrede botnet-udryddelse

Tags:    it-nyheder

Et stort hollandsk botnet med 150.000 zombie-computere kunne fjernes med få klik, men lovgivningen var imod. I stedet måtte myndighederne nøjes med at informere bredt om problemet.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=2625



»Men lovgivningen i dag er ikke tilpasset de trusler, der findes fra it-kriminelle. Vi har brug for internationale regler og myndigheder, der kan tage sig af disse sager,« siger han.

Hvad vi har brug for er at folk beskytter sig ordenligt imod spyware og virus. Vi har ikke brug for at myndighederne tiltvinger sig adgang til uskyldig folks maskiner uden forudgående tilladelse/dommerkendelse.

At man overhovedet kan sige sådan noget i ramme alvor, fra et firmas side, siger en del om hvor grel verdenssituationen ser ud ifht. personlige rettigheder.

Men jo, han har da ret - det ville väre langt nemmere. Men at blive fri for spybots ville bare ikke väre värd at give 100% afkald på privatlivet for.



Jeg er egentlig enig med dig, Per, men for pokker det må være frustrerende for dem at tænke på at problemet kunne fixes uden videre :)

Mvh.

Kasper (TSW)



Jeg er egentlig enig med dig, Per, men for pokker det må være frustrerende for dem at tænke på at problemet kunne fixes uden videre :)

Well, ja, det må føles meget beaukratisk og uforståeligt for dem.



t