At lave et godt design :)

Tags:    grafik webdesign

Jeg er for nyligt begyndt at læse om HTML og CSS og er også begyndt at bruge photoshop igen :) Da jeg er blevet lidt interesseret i at lave hjemmesider kom jeg forbi en side med tutorials til at lave hjemmeside-designs i photoshop( http://www.hongkiat.com/blog/40-greatest-web-interface-design-tutorials-photoshop-tutorial/ ). I nogle af de tutorials bliver der lavet nogle designs i bestemte opløsninger som fx 1100x900px ( http://designreviver.com/tutorials/create-a-nature-inspired-painted-background-in-photoshop/ ). Mit spørgsmål er så om sådan et design ikke kun vil se optimalt ud hvis man ser hjemmesiden med den rigtige skærmopløsning? Hvad hvis man fx så på siden med en meget større eller mindre skærmopløsning? Ved ikke om det er et dumt spørgsmål :)
PS: i nogle af de tutorials er designet lavet som et helt billede - er det okay? Jeg tænkte på om det ikke ville komme til at fylde for meget, og så skulle man til at loade billedet når man gik ind på siden.



5 svar postet i denne tråd vises herunder
3 indlæg har modtaget i alt 9 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Jo et så stort design ville være for stort til nogle skærme så der ville skulle scrolles. Det har været rimelig udbredt at lave designet omkring 800px bredt, da disse sider vile kunne ses på de fleste computere.

Hold dig fra at udgive dine designs som billeder. Det fylder alt for meget og når du på et senere tidspunkt skal til at tænke på søgemaskineoptimering så er det helt håbløst. HTML og CSS er vejen :)



Sagtens!

Se på http://www.csszengarden.com/ ALT design er styret af CSS der... Du skal selvfølgelig stadig bruge grafik i nogle tilfælde men CSS er vejen frem



www.psdtus.com og www.nettuts.com har artikler og tutorials af rimelig høj kvalitet om webprogrammering og photoshop. I nogle tilfælde går de igennem design på psdTUTS og så tager de det over på netTUTS og laver designet om til HTML og CSS.

(Forøvrigt er der en eller anden idiot der har taget credit for en af PSD TUTS tutorials og postet her på siden uden et eneste ord om PSDTUTS! Skam jer! :()



Men, kan det godt lade sig gøre at lave ligeså flotte designs med css? :)



Tak for svarene allesammen :)



t