Feedback på min hjemmeside

Tags:    grafik webdesign

<< < 12 > >>
Jeg ville være glad for at få lidt feedback på designet af mine hjemmeside http://redsplat.org/, da jeg er sikker på at der er noget jeg kan forbedre. Der er pt. ikke noget reelt indhold, men jeg har skrevet en masse random ting, så i kan se hvordan det vil se ud med indhold.



13 svar postet i denne tråd vises herunder
4 indlæg har modtaget i alt 5 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Det er da super godt lavet, men den kan vist ikke vise æøå.



Det er aldrig en god ide og sende data med get

http://redsplat.org/addcomment.php?name=Shamala&homepage=http://&content=Test&id=hund

http://redsplat.org/#hund

Dit javascript og php fungere sådan set fint nok, men er ikke særligt sikkert.

EDIT: Du kan desuden også sende tomme felter



Indlæg senest redigeret d. 25.06.2009 14:51 af Bruger #11386
hvis man ser bort fra at du har lidt problemer med æøå i dit ajax så er det super godt =)

måske lav sådan den side man er på er makeret i menuen.



Okay, jeg synes det er et helt ok hjemmeside, med en helt ok. AJAX hentning af indhold, men har lige et par ting der i hvert fald springer mig i øjnene:

1) Designet er ikke så flot, din titelfont er lidt kedelig, og blodpletten er lidt... kunstig? Baggrunden er også lidt kedelig, prøv at tjekke nogle andre designs ud og få lidt ideer

2) Hvis man klikker på det faneblad man allerede er i, loades indholdet igen, det er ikke helt optimalt.

3) Du hiver HELE fanebladet ud hver gang. Det er egentlig fint nok, men det er måske en smule semantisk ukorrekt at du så bare smækker det hele ind med innerHTML.
Tag et kig på responseXML, og få evt. din data serveret på en lidt bedre måde, såsom restFUL, JSON eller XML.

4) Din side er skrevet i HTML 4.0, prøv at få det opgraderet til XHTML 1.0 / 1.1 (bare husk at IE 6, ikke understøtter 1.1) Og den validere ikke

5) En alert besked der lyder "Your browser sux!" er måske ikke så brugervenligt. Prøv istedet for at give brugeren et link til download af IE 8 / FF 3 osv.
Isæt fordi din XMLHTTPRequest kode ikk er fuldkomment. Prøv at gøre den lidt mere cross-platform ved hjælp af dette link:
http://www.w3schools.com/ajax/ajax_browsers.asp

6) At du i din kode opretter et nyt XMLHTTPRequest objekt hver gang du skifter side, er måske lidt overdue. Bare lav en enkelt funktion til at klare det for dig, og kald så den hver gang.

7) Meget modsat af hvad jeg ellers selv plejer at sige, vil jeg foreslå dig at kigge på fx jQuery til animationer. Din fadein/out funktion er ikke så optimal og virker ikke i en del browsere. (Eftersom 'opacity' i CSS ikke er specielt godt understøttet.)

8) I stedet for at bruge 0 og 1, så brug 'true' og 'false'. Når der alligevel er boolianske værdier, hvorfor så ikke bruge dem? :)

9) I stedet for at "splitte" location, så brug: window.location.hash
I det hele taget er det ikke særlig god stil at lade funktionen falde tilbage på "to_string", bare læs fra: window.location.href.

10) That's about it. Undskyld for alle de fejl, tag det endelig ikke negativt, men som en hjælp for at gøre dit site bedre :)




det ser sku rigtig godt ud,

hvordan har du gjort sån at når man trykker på et nyt link så fader teksten sån ind hvis du forstår :O



(Dit æøå problem burde kunne klares ved at sætte dette tag som det øverste i dit <head> tag)
Fold kodeboks ind/udHTML kode 




Mange tak for alt den feedback, det er jeg rigtig glad for.

Simon: Jeg henter indholdet med AJAX, og bruger normal JavaScript til at få indholdet til at fade.

Casper Hansen: Jeg har fikset det med at sende tomme felter, det var en fejl i min PHP. Hvordan er systemet usikkert? jeg har tænkt lidt over sikkerhed, men jeg ved ikke umiddelbart hvordan jeg kan gøre det bedre.

Jakob: 1/ Har du nogen konkrete forslag til hvad jeg kan lave pænere, det har jeg nemmelig ikke selv.
2/ Har jeg fikset :D
3/ Hvad er der galt i det? Og hvad skulle fordelene være ved at bruge XML i stedet for ren HTML.
4/ Så vidt jeg ved får man ikke rigtigt noget ud af at bruge XHTML versus normal HTML.
5/ Sux beskeden var en forglemmelse, det var meningen at jeg ville have ændret den, det er lavet nu. Jeg forstår ikke hvad du mener med at den min AJAX ikke er cross-browser, for jeg har jo netop brugt den teknik de beskriver linket.
6/ Jeg troede egentlig at man skulle lave et nyt værd gang at man sendte en forespørgsel, men det er bare mig der har misforstået noget, kan jeg godt se nu.
7/ Det er jeg selv opmærksom på, jeg vil bare af princip ikke at bruge nogle af Microsofts filtre. Og man kan jo godt se siden i IE, fading funtionen virker bare ikke.
8/ Er lavet :D
9/ Jeg viste slet ikke at der var noget der hed windows.location.hash, men det er jo super smart ;D. Jeg forstår ikke helt hvad du mener med "I det hele taget er det ikke særlig god stil at lade funktionen falde tilbage på "to_string", bare læs fra: window.location.href."?
Efter at jeg satte dit meta tag ind (der ellers virkede glimrende) kan jeg ikke validere min side, ved du hvorfor?



Indlæg senest redigeret d. 25.06.2009 15:41 af Bruger #10113
Jeg har lavet et nogle små ændringer i mit design, jeg ved bare ikke helt hvor godt det er. Jeg har lagt et screenshot ud af dem: http://redsplat.org/nytdsign.png



Det nye design er klart bedre! :)
Synes dig stadig at du skal kigge på en anden font til titlen. Tjek http://www.dafont.com/

Din side validerede ikke i forvejen, og det er nok noget med at du du lukker det (korrekt) med et '/'. I stedet for HTML 4.0 hvor der bare skal lukkes som <tag> og ikke <tag />
Fordelen ved XHTML er at det er det som web'et i et godt stykke tid fremad kommer til at bruge, og det i det hele taget er "bad practice" at bruge gamle standarder, når nye er opfundet.

Det med "to_string" er at window.location er et objekt. Ikke en streng! Og når du så prøver at læse fra den (der hvor du splitter for at få hashen), sker der det:
Udskriv window.location -> Hov! window.location er ikke en streng -> Har den en to_string method -> Ja! Så kalder vi bare den
I stedet for:
Udskriv window.location.href -> Vupti, det er en streng :)

Du mangler lige at supporte IE 6, i dit AJAX, men hvis du bevidst har valgt det fra (som jeg forøvrigt påskynder) så er det helt fint :)

Det med at bare smække det hele ind med innerHTML er jo heller ikke dårligt. Det er bare ikke DOM. Og eftersom jeg syntes at DOM er noget af det fedeste der findes, så prøver jeg altid at respektere det.
En anden fordel ved det er at du kan lave et helt API, som folk kan integrere i deres eget system (ren Web 2.0 :P)



Mange tak, nu er jeg lidt mere med. Jeg forstår bare ikke helt hvorfor a du siger at jeg ikke understøtter IE6 i min AJAX, det mener jeg jo netop at jeg gør med følgende kode:
Fold kodeboks ind/udKode 


Hvordan skulle jeg få indholdet til at skifte uden at bruge innerHTML?



<< < 12 > >>
t