Sparkede dør ind til hostingcenter og stjal for halv million

Tags:    it-nyheder

Netværksleverandøren Nianet fik søndag stjålet for omkring en halv million kroner udstyr i sit hostingcenter. Tyvene fik adgang ved at sparke en dør ind. Rystende tillidsbrud, siger Nianet-kunde.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=3388



»Det er helt utroligt. Selv i helt almindelige serverrum kan man ikke bare sparke døren ind, og i et hostingcenter skal der netop være den sikkerhed, der gør, at den slags ikke kan ske,« siger Per Palmkvist Knudsen, der betegner sagen som et »rystende tillidsbrud«.

Altså, hvis man først skal brække en betonmur ned for at komme hen til den dør, så kan det da ikke være et tillidsbrud. Eller forventer de nu også, at murene skal være lavet af hærdet stål? Man kan aldrig gardere sig 100% imod hvadend indbrudsforsøg der nu skulle komme - man skal selvfølgelig altid tage til efterretning når der sker noget uventet, men det er da ikke fair at kalde det et "rystende tillidsbrud" når der er tale om et så voldsomt og målrettet indbrud som det her.



Jeg kan sagtens forstå, at avisen bliver meget nervøse, men hvem forventer man river en betonvæg ned? Jeg synes så dog, at det er underligt man ikke har haft forstærkede døre ind i selve lokalet, men på den anden side kan der have været en forstærket dør hvis de var brudt væggen ned et "forkert" sted.

Det giver nok en bagtanke til andre udbydere, at man skal nok regne denne form for tyveri med i opførelser af nye serverrum.



t