Jordforbindelsen kan bruges til at aflytte tastaturet

Tags:    it-nyheder

<< < 12 > >>
Elektriske signaler fra tastaturkablet kan sprede sig via computerens jordforbindelse og aflyttes fra stikkontakter i nærheden.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=3406



PS/2 er ikke en busforbindelse, og er dermed stortset bare en masse tænd/sluk knapper med det signal, der kommer. Som det står skrevet, er stelforbindelsen forbundet direkte til nul eller jord, hvilket vil sige, at man kan koble udstyr på i serie med jordlederen i stikkontakten, og så derefter sende signalet til jord, hvilket også i mange tilfælde kaldes stel. Tilgangssiden på en PSU er jo AC, men bliver herefter ensrettet til DC, men nul og/eller jord forbliver den samme. I teorien kunne man tænke sig, at hvis bygningen er jordet med et TN-system, ville det i princippet være muligt at aflytte signaler fra alle husstande/domiciler forbundet til pågældende transformer station, da nul og jord er den samme, men delt op inde i tavlen - igen er det dog lidt mere kompliceret, da tastetryk fra alle tilkoblede computere, der bruges, skal aflyttes på samme tid.

TT-systemer - alm. husstande har et seperat jordspyd banket ned i jorden udenfor, typisk gravet ned, men genkendes på en metalstang med en hætte ovenpå, hvilket nok er det, der menes i denne sammenhæng.

USB er derimod en busforbindelse, hvilket nok vil besværliggøre princippet, idet der kan komme signaler fra langt flere enheder i systemet, som skal tolkes.



<< < 12 > >>
t