3D-software styrer sikkerheden på festival

Tags:    it-nyheder

I år tager Skanderborgfestivalen for alvor en nyudviklet teknologi i brug, der skal sikre, at bl.a. bårehold kan finde frem til nødstedte blandt de 50.000 deltagere.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=3482



Menneskerettighedsforkæmperen i mig protesterer højlydt, men teknologi-entusiasten i mig kan næsten ikke få armene ned af begejstring. Begge dele fordi dette system har så utroligt mange anvendelsesmuligheder, og ville kunne bruges til at overvåge/få overblik over fx en boligblok, en by og et land. Så ville vi have total overvågning af alle personers færden og gebærden, og mulighed for at rejse igennem det i 3D så fx en politiaktion på Nørrebro kunne kordineres helt perfekt.

At det har fatale konsekvenser for den personlige integritet og privatlivets fred, samt ville kunne bruges til at undertrykke forsamlingsfriheden(hvis fx politiet kunne se en skræmmende stor mængde autonome på Nørrebro ville de sandsynligvis skride ind for at undgå en voldelig eskalation af hændelserne, selvom det er grundlovsstridigt.), er der vist ingen der er i tvivl om. Problemet er vist efterhånden at menneskets teknologiske nysgerrighed overstiger hans etiske kapacitet.



t