Næste HTML-standard får filhåndtering med træk-og-slip

Tags:    it-nyheder

Seneste arbejdspapir til den kommende HTML 5-standard indfører et nyt fil-API. Det gør det muligt at HTML-kode fil-upload med drag'n'drop.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=3510



Det er uden tvivl en brugbar feature - men hvad har den at gøre i markup'en? er det ikke en feature man burde scripte sig til?

Hvorfor skal vi smide mange års omhyggeligt arbejde med at få sepereret markup, design og funktionalitet forholdsvis effektivt mellem (X)HTML, CSS og scripts(JS eller serverside alike), i skraldespanden? hvorfor er det fedt at begynde forfra med den pærevælling af præsentations- og funktionalitetstags som vi lærte for mange år siden var en dårlig idé?



Lol! Som Per siger: Det har keine med HTML at gøre..



I virkeligheden er der vel tale om et input felts funktionalitet, så medmindre i vil til at argumentere for at input felter(text,password,textarea,etc...) skal kodes i javascript, så har drag og drop af filer til et input felt ligeså meget ret til at kunne laves med HTML.

Det behøver vel i grunden slet ikke at være et nyt tag, men bare en indbygget funktionalitet i input file tagget der så bliver til en progress bar når den uploader, ligesom at tekst felter også viser den tekst der skrives i det.



t