Oracle ville malke Vejdirektoratet for millionbeløb

Tags:    it-nyheder

Selvom én Oracle-licens var nok til at styre 80 trafiktavler hos Vejdirektoratet, forsøgte databaseleverandøren at malke direktoratet for 80 licenser. Argument: Alle bilister er brugere af licenserne.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=3854&cst=4



Vejdirektoratet er nu nået til enighed med Oracle om kun at skulle betale for én cpu-licens i stedet for 80, og ifølge Arne Kjærsig er kontrakten nu kun 'i titusindvis kroner' dyrere end det, Vejdirektoratet oprindeligt havde regnet med.

Hvad er det nu for noget pis? Vejdirektoratet skal ikke betale så meget som en klink mere end det oprindelige beløb.

Det kunne være de skulle overveje at skifte til et mere seriøst firma, som fx MySQL... nåh nej, dem har Oracle jo købt da de nappede Sun også. Danske statsborgere kommer altså nu til at betale "i titusindvis af kroner" som resultat af Oracles voksende monopolstatus.

Af alternativer der vist efterhånden kun Microsoft SQL Server og Postgres SQL. Microsoft er en dårlig idé, da de om nogen er endnu mere låste end Oracle er, og jeg kan forstå hvis man ikke tør Postgres, eftersom der ikke er ét firma man kan holde direkte ansvarlig, men snarere flere forskellige firmaer der hver holder en lille del af ansvaret. Skønt Postgres mere eller mindre er Oracle-kompatibelt, så en migrering ville helt klart være lettest dertil.

Men Holger Danske sover, så vejdirektoratet vælger nok bare at bløde de ekstra penge til Oracle, indtil de prøver at løbe om hjørner med os næste gang.



t