Se Microsofts næste menukort: Nu skal du vælge dokumentformat i Office

Tags:    it-nyheder

Danske brugere bliver tvunget til at vælge mellem ODF og OOXML, når de installerer Office 2010. Dermed når kampen om dokumentformater helt ud til danske slutbrugere.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=4076&cst=4



Super flot og respektfuldt. Hatten af for at har lavet det. Kan forstille mig at de gør det af præventive grunde, men tvivler godt nok på at EU ville laver regler inden for det her. Men det er da skønt at de giver brugeren mulighed for at vælge.



Hva er forskellen på de 2 formater :)?



Hva er forskellen på de 2 formater :)?

ODF har været den internationalt anerkendte åbne dokumentstandard i rigtigt mange år, og har blandet andet Sun og IBM i ryggen.

OOXML er en ny dokumenstandard Microsoft har lavet, og forsøgt at få godkendt som åben standard, med overvejende success grundet bestikkelse af partnere til at spamme ISO-møderne med "ja"er.

ODF bruger filendelser såsom .odt (tekst), .ods (regneark) og .odp (præsentationer). ODF er standard i OpenOffice.org, Lotus Symphony, KOffice 2.0 og andre office pakker.

OOXML bruger filendelser såsom .docx (tekst), .xlsx (regneark), .pptx (præsentationer). Den simpleste implementation af OOXML -- OOXML Transitional -- er standard i Microsoft Office 2007/8. Den strengeste implementation af OOXML -- OOXML Strict -- er endnu ikke implementeret i nogen office pakker overhovedet.



t