Danskere udfordrer god latin i passwords: Husk blot mariehøne og helikopte...

Tags:    it-nyheder

Det er sikrere at skulle huske to billeder end at taste et langt password fyldt med specialtegn, mener dansk firma, der netop har fået patent på det nye koncept.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=4377&cst=4



At skulle huske 2 af 100 billeder vil give 10000 forskellige kombinationsmulighed. Det er altså ikke nok. Så skulle det cirka være lige så sikkert endda bare at have et password på fire cifre med blandet tal af forskellige størrelse...

Tastatur på skærmen lyder da udmiddelbart som en fin ide, men der er jo heller ikke nogen ting der holder folk til at udvikle "keylogger"-programmer der logger musseklik... Og så betyder det jo også at andre lettere kan se hvor du taster.

Er sku ikke overbevist... Men klart at mennesker husker billeder bedre end tal. Var engang en undersøgelse der hvert fald viste at vi er sindsyg gode til at huske personer af det modsatte køn :) (Wonder why). Men lyder altså ret besværligt.



Som sædvanlig med version2 skal man læse den artikel de stjæler fra.

Du skal indtaste de tal du får i en applikation på din mobil telefon der så danner en 6-8 cifret kode. Kan dog ikke se hvordan det skulle kunne rykke dig over de 10000 kombinations muligheder. medmindre den genereret kode bliver påvirket af en tredje parameter, f.eks. tiden. Men så er den kode du får vel tidsafhængig og det der står der intet om.

Og alene det at du skal have en mobil telefon med den rigtige applikation fjerner vel en hel del brugere (alle uden mobiltelefon og alle med en mobiltelefon der ikke kan have applikationen).




Indlæg senest redigeret d. 01.06.2010 15:12 af Bruger #5620
Oh well, det ser ud til at vi ligeså godt kan droppe at arbejde i IT-branchen. Softwarepatenter er åbenbart blevet hverdagskost i EU også.



Okay, hvor læser du det med mobiltelefonen? Altså hvis du først skal vælge et billede mellem 100 og bagefter skal vælge endnu et blandt 100 billeder så må du vel have 100*100 kombinationer = 10000 kombinationer


Oh well, det ser ud til at vi ligeså godt kan droppe at arbejde i IT-branchen. Softwarepatenter er åbenbart blevet hverdagskost i EU også.

Hvornår har det ikke været det? Men forstår din tristhed over for tanken.



Indlæg senest redigeret d. 02.06.2010 01:34 af Bruger #5097
Hvis alt var åben for alle, så havde vi ikke disse problemer med kodeord, NemID og dankort. Tænk hvor meget et sådant kodeord koster. Det er for mig ufattelig.



t