Elektronik og Datateknik

Tags:    snak

Hej

Jeg er i gang med at finde en uddannelse at tage. Det skal være noget med programmering og måske også hardware men programmering er et krav. Yderligere er jeg bosættende i vestjylland så der er vist næsten kun Esbjerg der er praktisk at pendle frem og tilbage fra.

1. Er der nogen software relaterede uddannelser i dette område? Har haft svært ved at finde nogen?

Har haft svært ved at finde nogen, der ser ud til at man skal mere østpå for at finde dem.

2. Har fundet uddannelsen "Elektronik og Datateknik" på AAU i Esbjerg. Nogen der har erfaring med den uddannelse eller kender nogen der har?

Har læst mig frem til at det er en blanding af software og elektronik, hvor man fremstiller systemer. Men læste også noget om at halvdelen af tiden går med et eller andet Cisco (hvilket åbenbart er noget med netværk) og det lyder ikke så meget som mig (ved selvfølgelig godt at netværk også et et emne indenfor f.eks. datalogi, men tror denne del vil forskyde balancen for meget i hardware :S).

Nogen der kan forklare mere om hvad præcist den indebærer?

På forhånd mange tak.

Mhv. Søren Enevoldsen
3. Kan se at man kan fra ovenstående uddanne sig som Civilingeniør i Datateknik. Hvad præcist er det? Er det kun software?



Datateknik er typisk mere hardware/netværk. Hvis det er en programmøruddannelse, du vil have, så kan du tage datamatiker, software ingeniør eller lignende.



Jeg tror du skal stile efter en ingeniør uddannelse.

Hellere flytte til Århus (eller endda København) nogle år og få den rigtige uddannelse, end blive i vestjylland og ærge sig hele livet over at man ikke fik den rigtige uddannelse.



Jeg ved at her i Aalborg hvor vi også har Elektronik og Datateknik, beskæftiger de sig vist mest med programmering, måske?

Efter 5 semester slår de sig så sammen med Elektronik og Elektroteknik, det jeg går på. Så laver vi ellers det samme derefter indtil afslutningen af civilingeniør uddannelsen

Jeg ved ikke hvordan de gør i Esbjerg dog. I fht. projekt databasen ser det ud til at de kun bliver specialiseret i Intelligent Reliable Systems dernede

Jeg skal ikke gøre mig klog på hvordan de kører det i Esbjerg, prøv da og spørg nogen dernede. Der plejer tit at være åbent hus heroppe i Aalborg



Hmm er enig med Bertel i det ville være træls for mig at studere noget i 5 år som så slet ikke er mig og tror ikke at Elektronik og Datateknik er helt det jeg havde tænkt mig.

Lige nu tænker på om jeg så skulle tage og studere datalogi i Ålborg, men er vel lidt sent ude hvis jeg skal til at finde en lejlighed :S

Eller os skal jeg finde en softwareingeniør-uddannelse et sted?

Mit slutresultat er at jeg vil udviklere software.



Du kan sikkert godt nå at finde et sted at bo, det er slet ikke umuligt i Aalborg. Du kan også blive "Diplomingeniør i informations- og kommunikationsteknologi" i Aarhus.



Mange tak for jeres svar :D

Syntes jeg har hørt godt om Ålborgs IT-relaterede uddannelser og tænker derfor på at studere datalogi der. Kan også se der er fri adgang. http://studieguide.aau.dk/Optagelse/KOT/3613970

Er der nogen der kan forklare forskellene mellem datalog og software ingeniør? Kunne ikke finde noget om software ingeniør på UG. Er det en, hvordan skal jeg udtrykke mig, "lettere" uddannelse end datalogi i stil med datamatiker?

Kan se der er en uddannelse i "Software" på AAU er det software ingeniøren?

Har det stor betydning om man vælger datalogi eller software(ingeniør)?



Indlæg senest redigeret d. 18.06.2010 21:35 af Bruger #14645
Har fået lavet noget mere researching og datalogi er nok lige mig, tak for svarene de var hjælpsomme :D



t