Indien vil udvikle sit eget proprietære Windows-styresystem

Tags:    it-nyheder

Sikkerheden er ikke god nok i Windows, mener den indiske regering, der derfor vil udvikle et nyt, lukket styresystem, der kan køre Windows-programmer.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=4805&cst=4



Der er ikke noget der bliver mere eller mindre sikkert af at have lukket kildekode. Det vil måske beskytte mod Day 0 exploits, men det er cirka også dér fordelen stopper -- alt i alt ikke fordelagtigt nok til ikke at basere sig på et åbent operativsystems kode, det være sig BSD, Linux, ReactOS(Windows-kompatibelt) eller Haiku. Ingen af de nævnte systemer er så usikre at det ikke bedre kan betale sig at lave en extra-hardened-edition(tm) af dem, end at spilde milliarder på at lave noget helt nyt fra bunden.



Er enig med Per. Syntes de begår store fejl. Først og fremmest vil det aldrig betale sig for Indien at lave noget for bunden, så håber ikke det er det de vil.
For det andet, så er det et dårligt argument at de har større sikkerhed, bare fordi de er de eneste der kan læse kildekoden. Alle der arbejder med it-sikkerhed ved at man jo blandt andet i for eksempel kryptologi har det som princip at sikkerheden ikke skal ligge i at andre ikke ved hvor usikkerhederne er. Stenografi er aldrig garanteret sikkert... Tvært imod burde alle indiske indbyggere råbe vagt i gevær når det offentlige er der skal kunne undersøge eventuelte bagdøre osv.

Men på den anden side er Danmark jo endnu længere tilbage. Det danske folketing bruger nemlig standig som udgangspunkt Windows XP.



Jeg tror ikke de indiske indbyggere har noget at skulle have sagt når drdo, indiens pentagon, ønsker at sikre sikkerheden om deres forsvar, økonomi mm. Og ser slet ingen sammenhæng i at sammenligne folketinget med verdens anden højst befolkede lands forsvarsministerie.

De starter selfølgeligt ikke fra bunden af, de har med garanti allerede et fornuftigt framework liggende til alt deres elektronisk krigsførsel. - Som er deres eget. Og jeg formoder ikke det sådan lige er til at hacke deres "indisk hjemmelavet" ubemandede flyvere, ej heller missiler.

Men ja selvfølgeligt kan det let blive et stort fuck project, men det ser vi altså også herhjemme. Nord Korea brændte vist også et par mill's af på samme.

Desuden kan de sige en ting og gøre en anden, det er svært at se om der ligger en anden kerne bag. - En ting er sikkert, vi får den aldrig at se :)




Det vil måske beskytte mod Day 0 exploits


Øhm...hvad mener du med det ?
Et lukket system sikrer da ikke mod 0day.



Nord Korea var fornuftig og lavede bare deres egen distribution af Linúx. Det koster ikke meget, og selv lille Danmark ville kunne gøre det, hvis vi ønskede.

Men udover vil jeg da sige at indiske drone-fly, som du selv nævnte, jo bare er et lille indlejret system i forhold til et fuldstændig styresystem. Det er de færreste som "bare" har et framework.
Hvorfor bruger de ikke bare og viderudvikler en Linux platform?

Men igen: Det har på ingen måde nogen betydning for sikkerhed at koderne er lukkede frem for åbne - tvært imod.



t