Apple sætter Java pistolen for tindingen

Tags:    it-nyheder

Apple sender kraftige signaler om, at fimaets egen Mac-udgave af Java er på vej ud. Det kan give potentielle problemer for danske netbank-brugere.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=4822&cst=4



Ja, sikke et problem at Macbrugende netbank-kunder nu også skal installere Java selv, ligesom Windows- og Linuxbrugere. Katastrofen vil jo ingen ende tage!



Problemet ligger jo netop i, at der ikke er et officielt MAC release at finde fra Sun/Oracle.

Du kan eks. ikke hente java til MAC på www.java.com, hvilket snildt kunne blive et problem for alle de kære designere mv. som synes det er super fedt at have MAC pga designet, men som ikke aner en skid til at hente software udover hvad alverdens GUI apps eller www sider fortæller dem.



Mac*



Problemet ligger jo netop i, at der ikke er et officielt MAC release at finde fra Sun/Oracle.

Endnu. Apples Java findes stadig. Der er blot lagt op til en overgang.




Ej Apple og alle deres restriktive initiativer. Java kan jo heller ikke køre på iPhone og iPad. Og i den nye Apple Store til Mac vil man når den udkommer heller ikke blive godkendt nogle programmer som bygger på java.

Alt sammen fordi Apple så gerne vil kontrollerer hvad vi skal syntes er god eller dårlig teknologi. Fuldstændig ligesom de har gjort med flash.

Følgende artikel forudser endda at Apple i fremtiden måske fuldstændig vil lukke programmer som bygger på "tung teknologi" ude, ved måske i fremtiden fuldstændig at tvinge folk til at bruge Apple Store hvis de vil installerer programmer på Mac.
http://www.comon.dk/nyheder/Apple-vil-draebe-Java-og-Flash-1.375469.html

Syntes de begynder at bruge nogle censur-lignende knep. Håber virkelig det kommer til at ramme dem selv, via mindre salg af Mac's og stor sager for at udelukke konkurrenter.

Godt jeg er frigjort for Apples skøre tanker.



Problemet er jo at hele verden kvækker i kor med Steve Jobs fejlagtige observationer af Flash som "tungt" i forhold til html5 - på trods af dokumenterede benchmarks af det modsatte.

Sålænge folk dyrker Steve Jobs som en reinkarneret guddom skal det sgu nok lykkes dem at fortælle verden at alt andet end Objective-C er noget skidt.

Hvor længe går der før RoR ikke er bundlet med Mac OS X længere? Og hvor længe derfra til RoR slet ikke bliver tilladt?



t