Oracle dropper Openoffice: Kunne ikke tjene penge på det

Tags:    it-nyheder

Kontorpakken Openoffice vil ikke længere blive solgt af Oracle. Det kan ikke betale sig, efter at alle andre involverede flygtede fra Oracle og satte gang i Libreoffice i stedet.

Læs hele nyheden her: http://www.udvikleren.dk/Redirect.aspx?mode=version2&id=5364&cst=4



Overskriften er iøvrigt misvisende - som man kan læse i artiklen skyldes salgsproblematikken at udviklerne er smuttet.

Det er således ikke, som overskriften kan antyde, OpenOffice i sig selv der ikke er penge værd, men ganske simpelt værdien der er flyttet med udviklerne over til LibreOffice.



Wtf. Hvorfor i al verden har Oracle overhovedet valgt at købe Sun, smide millioner for at overtage kontrollen af deres enorm populære produkter, og derefter droppe udviklingen? På den anden side har OpenOffice vel nok allerede tavt sin markedsværdi total efter oprettelsen af LibreOffice.



Oracle har sådan set ikke valgt at købe en masse og så stoppe udviklingen.
De har overtaget Sun og regnet med, at de ansatte med største fornøjelse ville lægge deres gode navn og rygte til Oracles mafia metoder. Oracle lytter ikke til udviklerne, og den behandling var de ikke vante til hos Sun, så mange af de vigtigste udviklere på deres projekter (James Gosling, Michael Widenius, osv.) valgte at skride med deres integritet i behold.

Godt for dem, skidt for Oracle.



Nah, Oracle har købt Sun for én eneste ganske simpel grund:

Patentporteføljen. Kort efter opkøbet begyndte Oracle at svinge deres patent-penis ud og sagsøgte til højre og venstre -- mest prominent er anklagen imod Google.



t