Er infrarøde kameraer farlige?

Tags:    diverse

Er bare nysgerrig da jeg har fået et indendørs kamera fra Kina med IR. Jeg kan se det gløder svagt rødt når IR'en er til men jeg ved faktisk intet om IR er farligt. Jeg ved bare det bruges mange steder.

Tænker specielt på øjnene her. Kameraet har en 10 watt strømforsyning men bruger ikke i nærheden af det (har ikke målt præcist) men det kan køre fint nok på 5 watt (dvs 5 volt 1 ampere) og der er det med moterer til og det hele.

Det er et såkaldt PTZ kamera bare uden Z'et lol... Det kan dreje og vippe, men der er ingen zoom (ikke engang digital hmmm xD)...

Anyway har lidt billeder her. Ved ikke om I kan bruge dem til noget men nu får I dem alligevel.

http://hsp.dk/IRCam/1.jpg
http://hsp.dk/IRCam/2.jpg
http://hsp.dk/IRCam/3.jpg
http://hsp.dk/IRCam/4.jpg
http://hsp.dk/IRCam/5.jpg
http://hsp.dk/IRCam/6.jpg
http://hsp.dk/IRCam/7.jpg
http://hsp.dk/IRCam/8.jpg

Folk vil MAKS opholde sig 30 sekunder med hovedet lige under og maks 5-10 minutter inden for 2 meter af cammet. Normalt går vi bare forbi.

Så spørgsmålet kortet ned, er det her nogen risiko for øjnene eller andre ting på os mennesker? Har hørt alt fra de værste skræmme historier om at det kan smelte din iris (tror jeg så ikke på) til at det er helt uskadeligt og at solen har mere IR osv. Men jeg ser ikke ud til at kunne finden oget klokkeklart svar der siger "det der er skadeligt" eller det der er lige så sikkert som at sidde ude.




2 svar postet i denne tråd vises herunder
1 indlæg har modtaget i alt 6 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Problemet med IR lys(når der ikke er andet lys som fra solen) er at øjet jo ikke kan opfange det. Så hvis der er helt mørkt vil iris'en jo prøve og åbne sig helt, hvilket jo vil lukke meget IR lys ind.

Skaden der kan forvoldes afhænger så vidt jeg ved meget af bølgelængden.



Det er også hvad jeg har hørt men det her er i et overvågningskamera? Bør det ikke være sikkert?

De bruges jo stort set overalt... Men jeg er bare nysgerrig fordi bare fordi noget bruges over alt er det jo ikke nødvendigvis sikkert.



t