Skalerbart webdesign

Tags:    css webdesign

Hej

Jeg har ikke helt forstået hvad der er skalerbart webdesign og hvad der ikke er og jeg vil derfor sætte pris på hvis nogen vil linke til artikler om dette eller måske kort forklare hovedtrækkene.

Er en webside skalerbar hvis alt størrelse på tekst er bestemt ved em i CSS og derfor ændrer sig hvis brugeren ændrer skriftstørrelse i browseren?

Er en webside skalerbar hvis bredden på den primære <div> fastsættes med em eller skal den fastsættes med procent i stedet, således at dennes bredde ændrer sig hvis størrelsen på vinduet ændres?

Hvis størrelserne fastsættes med procent, hvordan undgår man så at tekst, billeder og div's glider/flyder ind over hinanden når vinduesstørrelsen ændres?

Er man ikke nød til at have en fast bredde på siden angivet i (f.eks.) pixels, hvis man f.eks. vil have et billede som banner - eller kan man også gøre noget for at tilpasse det?

På forhånd tak.



1 svar postet i denne tråd vises herunder
0 indlæg har modtaget i alt 0 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Uha mange spørgsmål :)

Vil prøve at besvare noget af det.

Jeg vil sige, at det ene ikke udelukker det andet. Du kan sagtens bruge px og % på samme tid. Hvis du ser her på udvikleren.dk - nu har jeg ikke set koden, men jeg gætter på at den grønne og sorte stribe, såvel, som den grå baggrund har fået en 100% i bredde - i det har de så centreret indholdet fast med pixels - den hvide kasse, hvor du kan se mit og dit indlæg, samt de blå kasser ude i højre side, menuen ovenover osv. har udvikleren formentligt lagt fast i 800-900px. Altså, har man brugt % og px :)

Du kan godt angive præcise px i dine billeder - Problemet ved at give sine banner en længde og bredde i %, er at dit banner kan blive rigtigt grimt, netop fordi at de udvider sig i forhold til skærmopløsningen - brug derfor altid en fast længde i px, men vær stadig opmærksom og test det i de forskellige opløsninger.


Har fundet lidt ekstra links - ved ikke hvor gode de er, men giver forhåbentligt lidt viden..
Links:
http://hjemmesideskolen.dk/layout/size.php
http://www.altero.dk/cm201/
Statistik omkring skærmopløsning: http://www.ktj-media.dk/faq/fagord/skaermoploesning/



Indlæg senest redigeret d. 22.07.2011 23:57 af Bruger #15747
t