Programmering af browser spil

Tags:    browser

Hej alle brugere på Udvikleren!

Jeg skriver fordi jeg har gået og tumlet i længere tid med en idé til et online browser spil, ala Bots, og Bots II, men med langt flere muligheder i. Skal straks sige, at jeg starter på absolut 0 med hensyn til erfaring i programmering, så spørgsmålet går ganske simpelt ud på følgende:

Hvilke bøger/artikler er gode at sætte sig ind i før man begynder?
Hvilke programmer er gode at bruge/sætte sig ind i?

Kan forestille mig at der vil gå flere måneder med indlæring, før en egentlig programmering af spillet begynder!

MVh og på forhånd tak, Preben Møller



7 svar postet i denne tråd vises herunder
1 indlæg har modtaget i alt 1 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Hej Preben!

Det lyder som et spændende projekt. Jeg er selv ved at pusle lidt med tanken om at lave et browserspil :)

Jeg selv bruger hovedsageligt HTML, CSS, PHP og JavaScript (+jQuery).

HTML kommer du aldrig udenom hvis du vil lave en hjemmeside. HTML er fundamentet. Dette fundament kan piftes op med CSS (stylesheets), som er de filer der fortæller hvordan altid skal se ud.

PHP bruges til at snakke med serveren. Jeg regner med at du skal have en database med al brugerinfo, info om våben, kampe, rank, penge, etc. Her bruger man PHP til at hente de forskellige ting fra databasen og vise det på hjemmesiden.

Du skal starte med at lære at kode HTML og CSS. Når du har fået bygget en ordentlig side op og er komfortabel med HTML og CSS-kodning, så kan du gå videre til PHP+SQL. Sidst kan du prøve at lege lidt med JavaScript, men JavaScript bliver som regel kun brugt til at gøre siden mere dynamisk, mere levende og tilføje lidt fede "features".

For at lære HTML og CSS kan du gå ind på http://html.dk <-- Det er en genial side og er også der hvor jeg startede. Jeg kan ikke anbefale dig at købe en bog, da det der står i bogen også vil stå på nettet, hvor det på nettet jo selvfølgelig er gratis. Jeg har selv købt en bog da jeg prøvede at lære C++ (ikke hjemmeside-relateret), men alt hvad jeg læste var noget jeg sagtens kunne finde på nettet.

Jeg håber du kan engelsk, for den næste side er http://w3schools.com <-- Her kan du også læse om HTML og CSS, og det er den hjemmeside jeg ALTID, uden undtagelse, går ind på for at finde info omkring et programmeringssprog. w3schools er genial! De har sat siden op så den er enkelt og let forståelig, og så indeholder den stort set alt hvad man skal bruge for at kunne programmere en hjemmeside.

Jeg håber dette gav lidt hjælp til hvordan du kan komme i gang, hvis ikke så spørger du bare :)



Hej Preben

Jeg har selv leget lidt med tanken om at lave et browser spil men det er ret indviklet at kode ihverfald efter min mening.

Jeg ville sætte mig ind i følgende sprog før jeg begyndte at kode spillet:

CSS:
Til grafik osv.

HTML:

Til opbygningen af siden.

PHP:

Som skal bruges til login systemet samt alle de dynamiske scripts i dit spil.

SQL:
Til at lagre alt data for brugeren samt det data du har i spille f.eks. (Penge, rang, OSV.)

Javascript:

Til at gøre det hele lidt mere dynamisk og lækkert.



Men som sagt vil jeg betragte dette som en svær opgave at gå i gang med hvis du ikke har kodet i sprogene før og ved hvad du laver.

Håber du kan bruge dette til noget,
god fornøjelse med det.


Mvh. Malte




Indlæg senest redigeret d. 05.09.2011 20:09 af Bruger #16751
Til selve spillet er HTML og CSS slet ikke nødvendigt. Du vælger en JavaScript game engine, som står for alt det for dig.

Jeg selv har leget lidt med LimeJS ( http://www.limejs.com/ ) til programmering af browserspil, men der er mange andre engines derude.

Selvfølgelig...hvis du skal lave hjemmesiden omkring spillet, så slipper du ikke for HTML/CSS delen, men til selve spillet er JavaScript nok til frontend. Derudover skal du kunne noget backend programmering i f.eks. PHP. Hvis det er et realtime multiplayer spil, så bør du kigge på Node.js ( http://nodejs.org/ ).



Du kunne evt. også lave en applet i Java? :P

Men ellers er de andres forslag rigtig gode :)



Martin!! Skal vi nu have den diskussion igen? :-)



Nah, For dit forslag var egentlig godt :P



du kunne tage et kig på dette: http://www.youtube.com/watch?v=_RRnyChxijA



t