Kun loade javascript fil i enkelte browsere

Tags:    javascript jquery

Jeg bruger "Supersized" til at loade baggrunde og skalere disse i alle browsere. Det fungerer rigtig fint, men da kun 15% af mine brugere bruger en en browser som IE8 og ned, synes jeg det kunne være smart hvis jeg kunne deaktivere (eller aktivere) hentningen af denne javascript-fil i specifikke browsere. Så kunne jeg bruger CSS3 til alle andre browsere, således der spares 1 http-request og muligvis også gør renderingen af siden nemmere...

Jeg ved godt vi er nede på nogle småting, men synes det er interessant at kunne styre det på denne måde.
Kan det lade sig gøre?



7 svar postet i denne tråd vises herunder
1 indlæg har modtaget i alt 1 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Du kunne prøve at kigge på den simple metode med en "IF" funktion:

http://www.quirksmode.org/css/condcom.html

Det er ikke den bedste metode vil jeg gerne indrømme :).



Hvad kan problemet være ved at bruge denne?
Jeg skal indrømme at min stærke force er CSS og design og ikke javascript :)



Jeg syntes personligt at det er udemærket, men har hørt ret meget kritik over den.
Afprøv den, det fungere :).



du kan også løse det med server-side sprog.

og så kun indsætte scripet på din html side i den ønsket browser.

nu du snakker optimereing, var det måske en ide at kobinere alle dine javascript filer ned til 1 eller 2 sådan du kun har 1-2 http-request istedet for hvor mange scripts du nu har. - kan også løses med server-side sprog sådan du stadig kan have det i flere filer i din editor for nemere at finde rund, og så "compile" en javascript fil efter du har lavet ændringer i en af filerne.



Kenneth: Ja det er også noget vi arbejder på. Dog er det et projekt med mange frivillige og nogle få plugins i Joomla, så der er dele hvor det bliver et kæmpe arbejde at ligge filerne sammen, hvis de også simpelt skal kunne opdateres på et senere tidspunkt. Vores CSS-filer er næsten alle merged :)

Tænkte at jeg "bare" kunne indsætte nogle tags og så rette til i CSS'en og så ville det være på plads... Men det er vist ikke helt så let :)



Kan godt se hvad du mener med at undgå 1 http request.
Men er det ikke meget minimalt at din side bliver hurtigere ?
Vil det ikke svare til om man viser et lille ikon på siden eller ej ?

Personligt er jeg så træt af browser specifik kode. Og her mener jeg primært internet explorer, hold da kæft hvor man kan bruge meget tid med at lave specifik kode til det lort.

Derfor er jeg holdt op.
Jeg gider simpelthen ikke sidder og bruge 10-20% af ens tid til at få siden til at se rigtig ud i gamle explorer versioner.

Så mit råd vil være at lade være med at bruge tid på gamle dårlige browsere og i stedet bruge tiden på selve indholdet af hjemmesiden.



Jo helt enig. De fleste enlige ikoner ligger også i sprites, men det er nok navlepilleri. Dog er sådanne småting noget jeg selv kan gøre, for vil ikke bruge min programmørs tid på så små ting.

Jeg tror bare jeg tester lidt og ser om det virker og om der er nogen reel fordel i at bruge CSS3 til dette kontra Supersized



t