Er det muligt at

Tags:    app

Jeg er ved at definere et app spil og er lidt i tvivle om man kan gøre følgende. Det er ikke så meget hvordan man rent tekniske gør det, men mere om det kan lade sig gøre jeg spørger om.

Lad os sige jeg har et spil hvor man skal udføre en opgave på tid.
Man er gået i gang med opgaven og tiden kører derfor. Desværre bliver man forstyrret og man går ud af spillet. Kan man så lave spillet sådan at det altid kan huske tiden?4 svar postet i denne tråd vises herunder
1 indlæg har modtaget i alt 5 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Ja det er muligt... Hvis det er til android, så har den en livscyklus, som den kører efter hver gang den kører en applikation. Du kan se en illustration af android applikationers livscyklus her - http://developer.android.com/images/activity_lifecycle.png.

Som du kan se på den, så har den en status der hedder onCreate(). Derefter har den en status der hedder onStart(), for til sidst at have en status der hedder onResume(). Denne onResume() er en der let springes hen over ved den første kørsel af programmet, da onCreate() og specielt onStart() har været der. Programmet kører nu. Skulle der af en eller anden grund ske det at en anden person ringer til dig, midt i dit spil, vil cyklusen for din appliaktion gå ind i onPause() cyklussen. Der vil den blive indtil at du vender tilbage til dit spil/applikation. Når du gør dette går den direkte tilbage i statusen onResume(), hvor den så kører videre med dit program.

Måden dit spil så vil kunne virke på, er som Kenneth siger at stoppe timeren, når applikationens status er i onPause(), og starte timeren igen, når den er i statusen onResume().

statusen onStop() og onDestroy(), siger lidt sig selv, men der er en mulighed for applikationen at genstarte ved onStop() statussen, og derved gå til statusen onRestart(). Statussen onStop() kaldes f.eks. af din applikation, når du skifter til et nyt skærmbillede inde i din appliaktion, og onRestart() kaldes, når du vender tilbage til dit tidligere vindue. onDestroy() kaldes selvfølgelig, når du lukker din applikation.

Efter al denne teori, kan du vil bare udlede at JA, Det kan godt lade sig gøre. Er rimelig sikker på at en lignende struktur gør sig gældende for windows phone og iPhone apps.

EDIT
fandt lige dette for windows phone 7 og iPhone - Det viser dog ikke lige så godt som android, hvordan cyklusen er for en app, men de kan pause og resume, hvis nødvendigt :)Indlæg senest redigeret d. 28.02.2012 23:42 af Bruger #4487
ja du skal bare pause din timer når spillet ikke har focus :)

hvordan man gør det må være op til hvad mobil platform man koder det på.Super. Mange takMange tak det gode svar Martint