Igang med Drupal

Tags:    drupal

Hej Udviklere,

Min chef har givet mig til opgave at jeg skal sætte mig ind i Drupal, men jeg er ikke helt sikker på hvor jeg skal starte. Er der evt. nogle gode bøger eller kan alting findes på nettet?

Om det er på dansk eller engelsk er ligegyldigt, jeg har selv haft kig på drupal.org, men jeg synes dokumentation er opbygget på en underlig måde.

Håber I kan hjælpe mig i gang!

Mvh. Andreas Voss3 svar postet i denne tråd vises herunder
3 indlæg har modtaget i alt 8 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Min bedste anbefaling er at du henter Drupal, sætter det op lokalt, og prøver at efterabe et site du har lavet før, men i Drupal. Hver gang du støder på noget, kan du google på problemstillingen og finde artikler der omhandler netop det. Fx "nu står jeg med en drupalinstallation. Hvordan laver jeg nyheder på forsiden? hvordan får jeg kommentarer på? hvordan skinner jeg kommentarerne? hvordan får jeg kommentarerne i et RSS feed jeg kan følge med i?" etc. etc.Som Per siger, så er det en rigtig god ide at "learn by doing".

Hvis du er interesseret i bøger og lignende kan Lullabot's DVD'er anbefales, selvom de kun er til drupal 6. Lullabot har også en hjemmeside www.lullabot.com (de har også lavet en udvidet api: api.lullabot.com).

Ellers er der et par bøger jeg syntes godt om:
Til drupal 6:
Learning Drupal 6 Module Development, Matt Butcher
Pro Drupal Development book for Drupal 6

Til Drupal 7:
The Definitive Guide to Drupal 7
Drupal 7 Module Development.

Når du går igang med drupal udvikling, så kan du, med fordel, kigge på api.drupal.org og der kan du se alle hooks, metoder osv, som drupal stiller tilrådighed med drupal core.Drupalize me har nogle rigtigt gode video guide også http://drupalize.me/.

Vi har også lave en fin style guide på mit arbejde http://reload.dk/blog/drupal-style-guide-designere :)

Håber det kan bruges.t