Test af domæneflytning

Tags:    c# asp.net mvc

Hejsa udviklere

Det er sådan at jeg på et tidspunkt skal skifte domæne fra min gamle side til min nye side, og have lavet et helt nyt site der er meget smartere, større og radikalt anderledes end mit gamle.
Dog vil jeg lave en videreførsel for at sikre at alle links til mit gamle website videreføres til mit nye.
Mit gamle website skulle gerne tage querystring og videresende til det nye domæne som så skal fortolke det og se hvor den nye side er.

Altså således:
gammelwebsite.dk/IamaBeep/yourmother.aspx
giver følgende videreførsel
nyewebsite.dk/IamaBeep/yourmother.aspx
som så skal have en metode i Global.asax med nogle opslag for at se dette er ikke noget jeg kender og derfor viderstiller til den korrekte side i den nye.
nyewebsite.dk/IAmABeep/YourMother/
ovenstående kunne også være:
nyewebsite.dk/mothers/bitches/YourMother/
Blot for at illustrere at det nye site skal vide hvad det gamle site adresse er og hvor det nye er som godt kan være meget anderledes end den gamle struktur.

Mit problem er nu at jeg gerne ville teste dette fuldstændigt inden jeg release den, men er jo lidt svært når jeg kører localhost, og selv hvis jeg ligger det op på mit nye domæne så kan jeg ikke debugge det når der kommer et request imod den gamle som videresender til den nye og fange det og så debugge kaldet og se at der viderestilles korrekt.
Er der en lækker måde at gøre det på ud over jeg indbygger noget logning i min nye side og prøver at requeste min gamle side og så kigger i loggen efter mine viderstillinger og ser om det ser fornuftigt ud?

Det nye site er lavet i MVC og er ASP.NET 3.5 til information hvis det skal hjælpe nogle.

Håber i kan hjælpe :)
Indlæg senest redigeret d. 30.08.2012 00:51 af Bruger #17215
6 svar postet i denne tråd vises herunder
0 indlæg har modtaget i alt 0 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
PRoblemet med at gøre det er at du mister det SEO du har lavet til din oprindelige side. Det google vil se er at du bare sender brugeren videre, dvs. der ikke er indhold på den første side og derfor er det hele skidt.

Den bedste måde er at lave en 301 redirect og så kigge på referrer på din nye side og derudfra navigere brugerne hen hvor de skal være.PRoblemet med at gøre det er at du mister det SEO du har lavet til din oprindelige side. Det google vil se er at du bare sender brugeren videre, dvs. der ikke er indhold på den første side og derfor er det hele skidt.

Den bedste måde er at lave en 301 redirect og så kigge på referrer på din nye side og derudfra navigere brugerne hen hvor de skal være.
Var det jeg havde i tankerne netop for at Google og andre søgemaskiner vil se er at jeg er gået fra dette domæne til det nye - netop derfor jeg skriver at jeg vil bibeholde min rang og links og få dem flyttet til mit nye domæne.

Mit problem var mere om jeg kun kan teste det med en log, eller om det er muligt med noget debugging så jeg kan se hvad der sker step-by-step hvis jeg requester mit gamle domæne.Du kan bare åbne dit netværkstrafik vindue i browseren (tryk F12 i chrome eller IE) - så skal du se at når du beder om dit gamle domæne, skal du se en http 301 statuskode og at den sender dig videre til det nye domæne.

Sidebemærkning: Du kan vælge at lave en http 301 redirect der gælder hele siden, eller du kan lave den pr. request. Det vil sige at du selv manuelt på din gamle side skal modtage din request, finde den nye url, sende en http 301 til browseren med den nye adresse som destination. Det kræver at du har kode der kører begge steder, mens ved en global http 301 kan det klares ved en generel omdirigering.Indlæg senest redigeret d. 30.08.2012 15:04 af Bruger #2730
du kan også teste lokalt, ved at sætte din webserver op til at lytte på de respektive domæner, og lade din computer's dns service vide at domænerne eksisterer.

Kig evt. c:/windows/system32/drivers/etc/hosts (eller hvor dit windows nu er installeret) :)Du kan bare åbne dit netværkstrafik vindue i browseren (tryk F12 i chrome eller IE) - så skal du se at når du beder om dit gamle domæne, skal du se en http 301 statuskode og at den sender dig videre til det nye domæne.

Sidebemærkning: Du kan vælge at lave en http 301 redirect der gælder hele siden, eller du kan lave den pr. request. Det vil sige at du selv manuelt på din gamle side skal modtage din request, finde den nye url, sende en http 301 til browseren med den nye adresse som destination. Det kræver at du har kode der kører begge steder, mens ved en global http 301 kan det klares ved en generel omdirigering.


Jeg har UnoEuro som udbyder og her har jeg mulighed for at videresende til mit nye domæne med parametre.
Altså at alt efter domænenavnet videresendes til det nye domæne så når der requestes
gamledomæne.dk/products/mobiles.aspx
vil jeg få en 301 redirect til
nyedomæne.dk/products/mobiles.aspx
og i global.asax vil jeg fange den og gennemlæse om det er en side jeg kan genkende, og om referer er min gamle side.
Hvis det er min gamle side og kan genkende siden eller resourcen så skal der være en mapping der viser gammelt indhold og hvad den skal sende til på den nye.
Hvis det er min gamle side og som ikke står i min mappingstabel vil jeg henvise til en side der forklarer jeg er flyttet og at det efterspurgte indhold ikke længere kan findes og du vil blive stillet til min nye forside om 10 sekunder.
Hver gang man kommer med et request fra den gamle side vil jeg have en mellemliggende side der fortæller jeg er flyttet og at jeg nu vil sende dig hen til den nye side om ganske kort tid, så alle ved hvorfor de sendes til et nyt domæne og helt anderledes udseende side.
Hvis jeg ikke ved hvad resourcen er eller jeg ikke længere har den så bare fortælle vi har flyttet og at vi ikke kan finde det du ber om så du kommer til starten på det nye site.

Således vil det være Unoeuro der redirecter med en 301 og videresender stien til det nye domæne også som beskrevet tidligere, og så skal mit nye domæne modtage den i global.asax og finde ud af om det er noget der kommer fra min gamle side af.

Men det er ikke muligt for mig at ligge kode op på mit nye domæne, og modtage requests som så afvikler min kode i Visual Studio bare live så jeg kan teste om min redirect og min mapping fungerer som den skal?JEg synes ikke du skal have den mellemside, der er to grunde til det: Den første er at det er irriterende - "giv mig nu bare noget indhold", Den anden er at google tror at den side der var før nu har samme indhold som den den peger hen mod, men det har den ikke, det er bare en info side. Viderestil hellere til den side der passer - direkte. Sider du ikke kan mappe skal til forsiden.

MAn kan også give FOR meget info (10 sek. om ingenting er irellevant og for meget info)t