Opbygning af hjemmeside (mysql struktur osv.)

Tags:    mysql php kodedesign programmer webprogrammering

Hej Udvikleren.

Jeg skal igang med at lave en hjemmeside for "Kjellerup Y's man". Siden skal indholde en front og backend.

Backend/Member skal indeholde diverse tools - CMS(redigere front), kalender, file upload osv. Skal fungere som et from for intern-net for medlemmerne i klubben.

Har forsøgt flere gange at komme igang, men backend bliver hurtig uoverskuelig synes jeg.

Så jeg vil spørger jer om i kender nogle programmer til at lave modeler eller diagrammer i. Målet er at kunne bygge designet/strukturen før programmeringen begynder. Så man lettere kan overskue tingene og se hvor langt man er kommet.


Nogle vil nok spørger - Hvorfor bygge sigt eget?

Jeg er datalogi(2 år) studerende og vil gerne udfordre mig selv. Få noget pratisk erfaring. Har programmet i PHP/Mysql on/off i 2-3 år.8 svar postet i denne tråd vises herunder
0 indlæg har modtaget i alt 0 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Ved at mysql workbench kan lave EER diagramer, hvis din database-server er sat op til det kan du også expotere det fra workbench(EER) når du er færdig, så slipper du for at oprette din database ud fra det du har lavet en gang.ER diagrammer kender du fra Database kurset fra tredje blok (hvis du læser på DIKU i hvert fald).

De er jo til at modelere relationelle databaser - så det er nok ikke så meget det du leder efter.

Jeg kan ikke lige komme på noget specielt software - men du kan tage et kig på UML.

Personligt bruger jeg papir og blyantTak for hurtig svar.

Er i gang med databasekurset nu :)

Har også prøvet blyant og papir. Er bare ikke lige mig, tegner af HT. :D

Tænker der må findes nogle programmer til at design programmer med. :) Har prøvet at søge lidt på google, synes ikke rigtig der kommer noget relevant.Hvis jeg var dig ville jeg benytte et PHP Framework. Det gode ved mange frameworks er at de "tvinger" dig til blandt andet at benytte MVC mønster, og dermed holde en lav kobling i dit projekt så det ikke bliver uoverskueligt :-)

Jeg bruger selv http://laravel.com/ som er et af de nyere frameworks. Det kan tage lidt tid at sætte sig ind i et framework, men når det er gjort kan din kode blive dejlig "clean".

Et eksempel på at hente de første 10 brugere ud af sin database i Laravel og derefter echo deres email.

Fold kodeboks ind/udPHP kode 
Indlæg senest redigeret d. 03.09.2012 21:10 af Bruger #16319
Visio 2010 evt?tag et kig på http://toadformysql.com/ deri kan du også lave ER diagrammer, manipulerer med data i db mv, det er gratis til mysql
men papir og blyant er det rigtige til kladde, og til endelig dokumentation skal det være elektronisk, (ER, UML, FLOW diagrammer), personligt vil jeg ikke undvære ER diagrammer, hvis der er merer en 5-6 tabeller.

er det sådan noget du søger
http://www.acceleo.org/pages/uml2-to-php-generator/en

visio kan du komme langt med, men det koster, (du kan nok får studie rabat)@Rasmus : Prøver lige at kigge på Frameworket og ser hvad de kan tilbyde.

@Ronny : Kigger også på dit.

Vil selv skrive det meste af koden, så der skal ikke være noget "generator". Vil gerne lave et visuelt overblik af system. :) Man kan hente "Visio 2010" gratis hvis man er tilknyttet WAYF gennem universitet. https://www.dreamspark.com/ hedder siden.

Der skal være nogle fordele ved at være studerende. :)

Takker for svarene.

EDIT:

Hmmm, kan ikke hente "Visio" alligevel forvekslede det med "Visual Studio"Indlæg senest redigeret d. 03.09.2012 23:09 af Bruger #17314
HVis man vil lave ER diagrammer over MySQL databaser, så har jeg altså ikke set noget der kan komme i nærheden af MySQL workbench. Den kan endda rulle din model ud på en server uden at du skal skrive noget SQL selv.

Men som jeg forstod det, så var det du ledte efter ikke specifikt en E/R-diagram editor?

Visio er overkill. UML er noget du burde kigge på; http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Modeling_Language

Ellers, så er det jo altså bare at vedtage nogen konventioner med dig selv og så tegne. Det er jo ikke andet end ord, streger, cirkler og rektangler - det skal man ikke være nogen picasso for at klare. Jeg har ikke fundet noget software der giver mig nok fleksibilitet til at jeg nogensinde har fået tegnet et diagram færdigt i det - det skal være hurtigt og nemt så du ikke spilder energi som kunne være gået til processen.

Når det er sagt, så er database-baserede applikationer som regel planlagt nok hvis du har databasen på plads. Så vent til din forelæser kommer til afsnittet om E/R-diagrammer. :)t