Contact form tutorial?

Tags:    asp.net c# kontaktform

Er der nogle som ligger inde med en god tutorial omkring ovenstående? Har googlet og googlet men kan bare ikke finde nogle gode :(

Håber der er nogle der kan hjælpe? Haster lidt! :-s



2 svar postet i denne tråd vises herunder
0 indlæg har modtaget i alt 0 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Er det ikke "bare" nogle felter på din side, og når man submitter formen, så sender den en mail?

Hvis det er tilfældet kan du jo kigge på hvordan man sender mails, eller laver de andre ting. Så kan du selv stykke det sammen til en kontaktform. Kort sagt: bryd det ned i enkeltdele.



Hejsa Jacob

Jeg antager du vil lave det i webforms? Eller er det i MVC?

Det er egentligt ret simpelt ligesom Brian siger.
Du laver nogle tekstfelter med det du ønsker at folk skal skrive (navn, email, besked, emne, hvad hjertet begærer).
Så laver du en knap der står Send, og når du trykker på den vil du skulle indsamle informationen fra dine tekstfelter og sende en mail til dig selv med en struktur som er læselig og god for dig selv.

Så det eneste du skal se på er hvordan du sender en mail fra din codebehind, men vær opmærksom på du oftest ikke så nemt kan teste det localhost så kan være nemmere på en testside på din server.

Kunne forstå det hastede så det vigtigste nu er at få det udført, men noget som du skal huske og lave som det første derefter er validering af dit input - inputsvalidering.
Det er så du sikrer de udfylder email, eller telefonnummer, eller andet som SKAL udfyldes - og du skal lave det både i javascript på clientside, men også en validering på serveren på serverside.
Ikke kun om der er noget i det, men også om det er tekst eller tal, eller om det er en email, og så sørg for at du fjerner alt der kan være skadeligt således de ikke kan sende dig et script der ødelægger en masse for dig.

Næste skridt derefter er så at sende dem en bekræftelsesmail på at du har modtaget det indsendte, eventuelt en kopi af det i en anden struktur, og at du vil vende tilbage.
Og samtidigt også gerne vis det på din side således at brugeren ikke blot trykker på knappen men ikke kan se om der sker noget eller der bare er sket ingenting. Ellers risikerer du at de ikke tror den er sendt og spammer dig med samme mail 3-4-5 gange måske.

Held og lykke med det Jacob og sig til hvis du har behov for hjælp til nogle af delene - som at sende mails, eller få valideret dine input-felter eller andet for der er meget hjælp at få fra .NET og også at få herinde fra :)



t