Datamatiker Udd.& Job.

Tags:    datamatiker

Hej forum.

Jeg er 27 år, med en finansiel uddannelses, men har efter en del tid genovervejet om det er det jeg vil bruge resten af mit liv på.

Overvejelserne går på at påbegynde en datamatiker uddannelse, men jeg har nogle spørgsmål som jeg håber jeg kan få svar på.

Hvordan er jobmulighederne, er det til at finde job? Jeg har kun kunnet finde gamle indlæg, og artikler.

Løn? Kunne være rart at høre fra en datamatiker hvad lønnen er på, min erfaring er at diverse statistiksider ikke er optimale. Personligt får jeg 36.000 brutto, men iflg. diverse statistiksider burde jeg få 30.000.

Hvordan er din daglig dag, og var det som du havde forventet at jobbet vil være som det er i dag?

Jeg har været til diverse møder, fordrag m.v. omkring uddannelsen, men kunne godt tænke mig at høre lidt fra en datamatiker fra den virkelige verden.

Tak for din tid.

MVH
Johnny.



2 svar postet i denne tråd vises herunder
2 indlæg har modtaget i alt 6 karma
Sorter efter stemmer Sorter efter dato
Det kommer helt an på dine kompetencer. Nogle datamatikere får væsentlig mindre end 25000 nogle får væsentlig mere end 36000.

Så det er meget svært at sige, arbejdet afhænger meget af hvad du laver. Datamatikere arbejder med forskellige brancher og er genereltset arbejdshesten i virksomheden. De fleste arbejder med udvikling om det så er web, integeret, systemudvikling. Men der findes også mange datamatikere som arbejder med it-support på forskellige måder.

Men igen, det hele kommer HELT an på dine kompetencer. Bare fordi man er uddannet datamatiker er man ikke nødvendigvis en god udvikler, man skal interessere sig for faget. Så skal pengene også nok komme.



Hej Johnny

Du kan nok ikke forvente til at starte med at du ligger på så højt et niveau. Dog kan du senere få en fordel ved at du har taget en finansiel uddannelse da du kan blive en specialist med denne type systemer, og de kan være en guldgruppe. Men som sagt skal du nok forvente at gå ned i løn tror jeg med en ny uddannet uden erfaring - det er ikke vildt mange der lige starter på det lønniveau.

Jeg tog selv uddannelsen fordi det med udvikling "tænder mig", og du får meget hurtigt lov at komme tæt på stålet og skulle kode alt muligt forskelligt.
Det er mere mig, hvor nogle lidt større uddannelser er langt mere teoretiske omkring tilgangen inden man kommer i gang med selve det som jeg synes er spændende. Nu efter en del år, ønsker jeg så måske at bygge noget mere på, men det er jo forskelligt fra person til person.

Som datamatiker bliver din uddannelse og viden meget generel, og bred. Det vil sige du ved lidt om mange forskellige ting, men ikke så meget i dybden - den får du når du skal arbejde med det.
Personligt synes jeg det er lige det jeg gerne vil! Jeg har skiftet "spor" fra applikationsudvikling, til webudvikling som er mere mig, og jeg nyder hver dag jeg går på arbejde.
Min dagligdag er at jeg har nogle opgaver jeg skal løse, som jeg er med til at estimere, så løser jeg dem, kommer med forslag til forbedringer/udvidelser, laver dem, retter fejl etc. Det er både grafisk, funktionelt, brugeroplevelses-opgaver, fejlretning/finding, analyse, dokumentation, test, kundemøder og meget meget mere.
Der er mange forskellige opgaver på en dag som gør det tilpas spændende og ikke ensformigt.

Som Dan siger, så har du mange muligheder fordi den er så bred. Du kan specialisere dig hvis du ønsker noget specifikt, og der er altid mulighed for kurser etc. Der kan lønnen også afhænge af hvilken retning du tager imod, og dine kompetencer indenfor det.

Men lad mig høre dig, hvad er dine forventninger til den dag du skal have? Hvorfor er det du er blevet interesseret i datamatiker?



t